Gå videre til hovedindholdet

Mere ferie 2010




Naturligvis var ferien skøn. Stranden var fantastisk, der var ikke en sky på himlen på noget tidspunkt, vandet var varmt, lejligheden til 4 stjerner og det hele var nøjagtigt som vi havde ønsket os det. Dagene var, som de foregående år. Vi stod op omkring 9, gik til stranden kl. 10, gik derfra kl. 15, spiste og slappede af til 18, handlede ind til aftensmad (agurk, tomater, tzatziki, chips og cola), spillede, slappede af, gik en tur i byen omkring 21, spillede og nød aftenen på terrassen og gik i seng omkring 01 – dag efter dag. Denne gang havde vi også lejet en lille Hyundai, overraskende god lille bil, så vi kunne tage til Europas sydligste by og shoppe lidt. En uge med total afstresning, en god start på sommerferien.

Turen var lidt anderledes i år. Vi var på den sydlige del af øen, den del, der endnu ikke er "ramt" af turismen, den del, der stadig lever af olivenmarkerne og fetaen, den del, der er fattigst – og nok også hårdest ramt af den græske krise. Desuden boede vi på et Resort, et samling af hoteller, en verden for sig selv, med restauranter, underholdning, tennisbaner og alskens plat underholdning. Det betød også at er var mange små-børnsfamilier – ikke lige min kop the mere….

Sidste år i Rethymon var vi i en super-turist-shopping-kopivare-verden, Makriagalos var ikke lige gearet til garvede Kretarejsende som os. I den lille by var der 5 butikker – hvor priserne var for høje og varerne for gamle. Sælgerne var lokale bønder der måske håbede på et økonomisk opsving – men som slet ikke kan honorere de krav man stiller i 2010. Det er vist første gang vi er kommet hjem med så lidt krims-krams som denne gang. Det var tydeligt at krisen kradser i Grækenland. Der er tomme bygninger overalt, alle projekter er stoppet, der ligger nærmest spøgelses-hotel-byer mange steder. Kreta har altid set lidt usselt ud, men det var værre i år. Jeg tror man ganske enkelt mangler penge – og derfor var den strejke der gjorde at vi skule rejse 5 timer tidligere, også helt i tråd med tilstanden i landet.

Men.

At gå en tur om aftenen, med en blid brise fra havet og 25 grader – så er livet sgu skønt – og det håber jeg Kretanerne også husker på.

Kommentarer

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Tillykke med fødselsdagen...

Idag er det Farfars fødselsdag, hurra hurra hurra.... Kære FarFar - tillykke med de 75 - det var da lidt af en kamp at nå så langt, men vi glæder os alle over at dagen kan fejres stille og roligt. Nu skal du bruge kræfterne på at blive i bedre form og for alt i verden være tålmodig - så tager vi den derfra. Os alle i Fredericia

Refleksioner efter en lang dag

Kommunikationsnedbrud….altså bare rent blog-indlægs-mæssigt. Jeg ved ikke hvor mange gange jeg har forsøgt mig med et blogindlæg med indhold – hvad enten det er regeringsomdannelsen, spritkørsel eller OL – men, ak, intet er der kommet på nær en bunke "kladder" der ikke egner sig ti offentliggørelse. En ting er at "Skitfisken" på Urban er gået i stå, hav værre er, at end ikke på familiebloggen formår jeg at opdatere dagligdagen, på den anden side: intet nyt…. Jer er ved at skrive på en roman…eller en novelle…et essay måske….og har formen…men intet indhold. Romanen sker gennem brevudvekslinger mellem to mænd, der har et eller andet fælles…men som de ikke kan tale om, men som de er "dømt" til at skrive om – for i det øjeblik noget skrives, reflekteres der –og derigennem opnår de en bevidsthed omkring de problematikker der har været igennem. Jeg ved bare ikke hvem der skal skrive sammen, hvad de har til fælles eller hvad de overhovedet skal skrive om