Gå videre til hovedindholdet

Påsken 17


En ”fabelagtig” påskeferie er ovre, arbejdsdagen starter om en times tid og jeg ser allerede frem mod weekenden. Påskeferien har været præget af dårligt vejr. De var en enkelt ”forårsdag” hvor jeg nåede at få slået græsset, ellers har det været koldt, blæsende og regnfuldt – endog med slud enkelte steder. Ideen om at komme i gang i haven måtte forkastes. Der er i stedet blevet ryddet lidt op indenfor, været på genbrug og så ellers slappet af med Xbox, tv, god mad, ture og udflugter.

Ferien startede allerede to dage for den startede, nemlig med en koncerttur til København, nærmere Amager Bio. Her optrådte en gammel knark, der i sin tid havde været en del af Genesis (frem til 77) og som har fortsat solo med datidens musikstil, Steve Hackett. Forløbet til turen var ret stressende, da jeg, af uvisse årsager, ikke kunne få lov til at afspadsere, i modsætning til 6 andre kolleger, fra et ligegyldigt møde – så vi kunne først køre kl. 17.15 og dørende åbnede kl. 19. Oveni var jeg blevet ”hundesyg”, så det tegnede ikke godt. Koncerten var fed, der blev spillet som forventet og spillestedet var rigtigt godt. Vi nåede hjem lidt over midnat – og var klar til job torsdag morgen igen.

I anledning af Fars fødselsdag, han var blevet 77, tog vi på vores årlige tur til Tønning. Vejret var acceptabelt, mest tørt – og det var en mandag, så det var almindelig arbejdsdag. Vi kørte sent på formiddagen og efter en hyggelig og langsom tur bag lastbiler og traktorer, ankom vi til Tønning, parkerede ved kirkegården og tog en lille gåtur rundt. Vi var naturligvis ved ”brummernest”, der er sat i stand og ser godt ud, vi fandt nogle indkradsninger i en væg som far havde lavet i 1954(!) og tog på havnen og spiste et rundstykke med rejer og fiskefrikadelle. Det var hyggeligt. Vi slentrede tilbage, var forbi kirken, så kanonkuglen i væggen og fandt igen bilerne efter et par timer. Det var en hyggelig tur og en god tradition.

Hjemvejen gik over Husum, langs kysten mod Jejsing. Vi shoppede i Suderlugum og kørte derefter til Jejsing. Den lille landsby der var vores hjem fra 75 til 79 er nærmest død. Skolen ligger i centrum, men er nu en lille friskole. Byen sover, der er ingen butikker, mange huse et til salg og mange står bare tomme og forladte. Der er igen butikker og den eneste synlige virksomhed er en sex-shop(!) og en bong-shop(!). Folk vender sig på gaden når der kommer en bil og det virker mere som at være på en fremmed planet en på et sted hvor jeg havde nogle gode drengeår. Udkantsdanmark.

Der blev føjet en enkelt koncert mere på kalenderen. Vi tog ned på det lokale spillested (fint sted) for at opleve Ida Nielsen. Funkbassist med fortid hos Prince. Det var fedt. Nøj, der blev spillet godt og højt, bandet var tight og meget velspillede og selvom man ikke kendte de fleste numre, vuggede man med og blev fanget af funken ´og enkelte øjeblikke tænkte man på Prince. At koncerten var alt andet end velbesøgt er mig en gåde. Der var måske 100, sikkert færre, midaldrende som mig. Hvor var ungdommen? Hvor er byens musikliv og musikkendere? Man må nok erkende at musicalniveauet har ramt byen og så snart der ikke er en syngende Disneyfigur på scenen, virker det ikke appellerende, det er sørgeligt. Vi havde en god koncert, en god oplevelse og jeg vil gerne opleve hende igen.

Det blev også en tur til København, til Valby, til Caroline og Phillip. Christoffer skulle på job, så Lone og jeg tog afsted op på formiddagen og kørte stille og roligt mod Bramslykkevej. Efter en kop kaffe tog vi en tur til Bispebjerg, hvor der på kirkegården er en smuk blomstrende kirsebær-alle. Her gik vi en tur og nød en smule sol og de mange mennesker der havde valgt det samme. Til min forundring lå Grundtvigskirken lige ved siden af – doh – jeg var faktisk ikke klar over at den var der og havde faktisk overset den, men ih hvor en den stor og flot. Vi kunne desværre ikke komme ind i den – og jeg var heller ikke skrap på dens historie og baggrund, men det vil der blive ændret på senere på året. Jeg vil se den igen. Derefter tog vi på Assistentens kirkegård, hvor vi også gik en tur og så blandt andet HCA´s grav. Kirkegården er en dejligt sted med mange smukke og anderledes grave, det er en lille oase på Nørrebro som jeg også vil besøge igen – ikke mindst for at se Peter Von Scholtens grav.

Der var blevet reserveret bord på Madklubben Steak i Fiolstrædet(?) i det indre København. Her fik vi serveret et måltid mad, som var noget af det bedste jeg har fået i lange tiden. En lækker restaurant, hurtig og venlig betjening, Københavnerstemning og god, god mad. Tatar, steak og rarbaberdessert – hvad vil man mere. En hyggelig og dejlig middag der bestemt også skal gentages. Efter kaffen tog til hjem for at pakke og så tilbage til Jylland. En rigtig dejlig dag.

Den sidste ”oplevelse” i Påsken var en tur til Kolding Storcenter – af alle steder i verden…. Det var svært at finde en p-plads og der var mennesker overalt. Lange køer med utålmodige unger og halvvrede forældre der var løbet tør for sukker og ideer til poderne. Der var gang i pølsehornskøen, fyldt hos BR og tag selv slikket så ud om som der havde været en tornado. Vi var i centeret i 15 minutter – så tog vi hjemad, glad og tilfredse over tingenes tilstand med voksne børn og et fyldt køleskab.

Påskeferien er overstået – det var en dejlig ferie og om ti uger er det sommerferie….skønt.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Tillykke med fødselsdagen...

Idag er det Farfars fødselsdag, hurra hurra hurra.... Kære FarFar - tillykke med de 75 - det var da lidt af en kamp at nå så langt, men vi glæder os alle over at dagen kan fejres stille og roligt. Nu skal du bruge kræfterne på at blive i bedre form og for alt i verden være tålmodig - så tager vi den derfra. Os alle i Fredericia

Refleksioner efter en lang dag

Kommunikationsnedbrud….altså bare rent blog-indlægs-mæssigt. Jeg ved ikke hvor mange gange jeg har forsøgt mig med et blogindlæg med indhold – hvad enten det er regeringsomdannelsen, spritkørsel eller OL – men, ak, intet er der kommet på nær en bunke "kladder" der ikke egner sig ti offentliggørelse. En ting er at "Skitfisken" på Urban er gået i stå, hav værre er, at end ikke på familiebloggen formår jeg at opdatere dagligdagen, på den anden side: intet nyt…. Jer er ved at skrive på en roman…eller en novelle…et essay måske….og har formen…men intet indhold. Romanen sker gennem brevudvekslinger mellem to mænd, der har et eller andet fælles…men som de ikke kan tale om, men som de er "dømt" til at skrive om – for i det øjeblik noget skrives, reflekteres der –og derigennem opnår de en bevidsthed omkring de problematikker der har været igennem. Jeg ved bare ikke hvem der skal skrive sammen, hvad de har til fælles eller hvad de overhovedet skal skrive om