Gå videre til hovedindholdet

Opslag

Viser opslag fra marts, 2018

Dagens trafikmelding

Et billede taget fra Brooklyn Bridge, tilfældigt ned over et område i Vest-Manhattan. Det er New York. Masser af trafik, mange taxaer, mange folk, men alligevel god plads. De fleste biler, nok mere end 90% er hybrid, så der er ingen os i byen, ikke meget trafiklarm på trods af det massive antal biler. Alt afhængigt at tid varierer trafikken naturligvis, men på intet tidspunkt oplevede vi den som kaotisk.

Wall Street

Billeder er taget på Wall Street, bank og økonomicentrum for hele verden, med det ene "pengepalads" efter det andet - og så lige en kirke. Kirken var sikkert i sin tid symbolet på magt og storhed, men virker ganske liden nu, klemt inde mellem de store bygninger. Området på Sydmanhattan omkring Wall Street var eller ikke det mest interessante. Det er business, ikke turisme man satser på. Der ligger ikke de store butikker, det er ikke meningen man shopper her, men masser af spisemuligheder og seværdigheder. Ikke langt fra Wall Street ligger mindesmærkerne for angrebene på WTC. Der hvor skyskraberne lå, er der placeret to store "brønde" og alle de omkomnes navne. Stedet er underligt tyst og stille, der råbes ikke, der er ingen boder og alle går lidt stille og andægtigt. Man hører vandets rislen og overvældes af sceneriet. Det er underligt at så store bygninger ikke "fyædte" mere end det ses på billedet, og så 400 meter op? Utroligt. Men det er

Over broen

Vi tog en hurtig-færge fra Manhattan til Brooklyn for at få den kendte udsigt på New Yorks skyline - og den var fantastisk. Især på en dag med blå himmel og en del sol. Herefter gik turen på gå-ben over Brooklyn Bridge, skjult til højre, tilbage til Manhattan.

Lidt fra storbyen...

Jep, den er god nok - det er egne billeder fra New York i vinterferien. New York er fantastisk og nøjagtigt som man kender det fra film og tv + det er bare bedre. Der går (endnu) ikke en dag hvor jeg ikke tænker tilbage på en seværdighed eller oplevelse som jeg allerede savner. Om det er at stå på toppen af Rockefeller, en tur i undergrunden eller gåtur på Times Square er underordnet - alle oplevelser fra fantastiske.