Gå videre til hovedindholdet

Wall Street

Billeder er taget på Wall Street, bank og økonomicentrum for hele verden, med det ene "pengepalads" efter det andet - og så lige en kirke. Kirken var sikkert i sin tid symbolet på magt og storhed, men virker ganske liden nu, klemt inde mellem de store bygninger.

Området på Sydmanhattan omkring Wall Street var eller ikke det mest interessante. Det er business, ikke turisme man satser på. Der ligger ikke de store butikker, det er ikke meningen man shopper her, men masser af spisemuligheder og seværdigheder.

Ikke langt fra Wall Street ligger mindesmærkerne for angrebene på WTC. Der hvor skyskraberne lå, er der placeret to store "brønde" og alle de omkomnes navne. Stedet er underligt tyst og stille, der råbes ikke, der er ingen boder og alle går lidt stille og andægtigt. Man hører vandets rislen og overvældes af sceneriet. Det er underligt at så store bygninger ikke "fyædte" mere end det ses på billedet, og så 400 meter op? Utroligt.


Men det er jo ikke New York for ingenting. Lige ved 9-11-mindesmærkerne ligger der en underligt bygning. Vi troede det var en slag museum, men da vi kom ind, var det er stort, nyt underjordisk indkøbscenter. Utroligt flot. Fra pladsen, på billedet, går der gange ud med masser af butikker i den lidt dyrere kategori. Man er også i gang med at bygge en ny banegård for almindelige tog og metroen. De dage i var i området var det et godt sted at have base. Der var lunt og ret stille, god plads, man kunne sidde og hvile benene og der var gode toiletter! Det må man ikke underkende i en by med over 8 mio. indbyggere. 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Tillykke med fødselsdagen...

Idag er det Farfars fødselsdag, hurra hurra hurra.... Kære FarFar - tillykke med de 75 - det var da lidt af en kamp at nå så langt, men vi glæder os alle over at dagen kan fejres stille og roligt. Nu skal du bruge kræfterne på at blive i bedre form og for alt i verden være tålmodig - så tager vi den derfra. Os alle i Fredericia

Refleksioner efter en lang dag

Kommunikationsnedbrud….altså bare rent blog-indlægs-mæssigt. Jeg ved ikke hvor mange gange jeg har forsøgt mig med et blogindlæg med indhold – hvad enten det er regeringsomdannelsen, spritkørsel eller OL – men, ak, intet er der kommet på nær en bunke "kladder" der ikke egner sig ti offentliggørelse. En ting er at "Skitfisken" på Urban er gået i stå, hav værre er, at end ikke på familiebloggen formår jeg at opdatere dagligdagen, på den anden side: intet nyt…. Jer er ved at skrive på en roman…eller en novelle…et essay måske….og har formen…men intet indhold. Romanen sker gennem brevudvekslinger mellem to mænd, der har et eller andet fælles…men som de ikke kan tale om, men som de er "dømt" til at skrive om – for i det øjeblik noget skrives, reflekteres der –og derigennem opnår de en bevidsthed omkring de problematikker der har været igennem. Jeg ved bare ikke hvem der skal skrive sammen, hvad de har til fælles eller hvad de overhovedet skal skrive om