Naturligvis også et tillykke fra 6.julivej – og med en medfølgende bekymring over et sygehusbesøg – også selvom det kun er et kontrolbesøg… Håber alt forløber som det skal.
Så er påskeferien skudt i gang, skønt. Pulsen er nede i en acceptabel rytme, solen skinner fra en blå himmel (indtil videre) og dagene er ikke planlagte – ret meget.
Lørdag var jeg på den famøse kokkeskole (titrinned), som jeg i et øjebliks kådhed havde meldt mig til. Vi startede kl. 13 – og vores inviterede gæster stødte til kl. 19. Jeg var ret nervøs… det var jo ikke enkatine jeg skulle færdes i, men en af Danmarks førende gourmetrestauranter. Jeg valgte at lave en af forretterne med en kammerat.
Helleflynderfilet, stenbiderrogn, olivenoliegele, blomkålspure, og en hulens masse garniture. Alt lavet med friske råvarer – intet fra dåse eller lignende. En helleflynder er ret stor, men med kyndig instruktion fik jeg fileteret kræet, olivenoliegeleen var en lang kemisk proces med præcise temperaturmåinger, blomkål, salturt, pomelo, broccoli og mange andre ingredienser blev forberedt, så de var klar til om aftenen. Efter endte forberedelser var de vinsmagning kl. 17.30 – og så kom gæsterne. Vi lev i alt 23 – og hver gruppe serverede "deres" egne retter. Restauranten blev lukke for andre om aftenen. Det var en fantastisk kulinarisk oplevelser, kokkene var supergode og meget venlige – alt var perfekt. Vi fik en 5 retters vinmenu, en kæmpe oplevelse og mødte nye rare mennesker – det vil jeg igen næste år.
Kommentarer
Send en kommentar