Gå videre til hovedindholdet

ferietanker

Vi har efterhånden været på en del ferier – de er vigtige for os. Vi har været i Spanien 3 gange, i Berlin, Rom og København. Vi har været i Sverige og Norge og i morgen til Kreta for 3 gang – hvorfor?

Der er mange grunde. Solen er først og fremmest ret vægtig når det gælder sommerferien. Den må gerne være kraftig og bidende – og vi holder alle af den tørre middelhavsluft der er blevet varmet og siden kølnet en smule over Sahara og Middelhavet. Vi kan godt lide at shoppe, opdage og prøve små gyder, finde kopivarer vi kan tage med hjem som symboler på vores ”velstand” og finde spisesteder der opfylder vores krav om billig pris og ingen snob.

Vi er ikke den typiske charterfamilie. Vi drikker ikke billig vin hver aften, går ikke ud og spiser hos ”Christos” og er ikke på fornavn med nogen bartender. Vi er ikke de bruneste på stranden, langfra – der er nogen der nærmest er sorte – ofte lyshårede 47-årige mænd i små Speedos med ditto koner, der keder sig ved stranden, der sjældent er ude at bade og som stiger i en gammel Fiat Punto når vi kører fra p-pladsen i Billund…

Faktisk er vi nogle enspændere, kan man være det i flok, der har sine faste rytmer og ritualer. VI bor altid på appartments – eget køkken og bad, et par soveværelser, enkelt og meget spartansk – og slidt. Vi spiser ikke ude, med mindre det er en hurtig snack – og går ikke ind i taveraen for at se græsk dans (gaab).

Morgen: Vi står tidligt op, varmen i værelset er ulidelig (aircon 8 euro pr. døgn) og solen brænder ind. Lone og jeg sætter os på terrassen med en kop pulverkaffe og et par smøger og nyder cikaderne der larmer som trafikken i Rom. Vi bekræfter hinanden i hvor skønt det er, jeg kigger som regel bekymret på nogle små skyer i horisonten og efter en halv times tid kommer der liv i ungerne. Det er utroligt svært at vågne efter en nat med 24 grader, luften er tør, så man sveder ikke, men varm-varm-varm. Et hurtigt kølende styrtebad og en baguette med Nutella giver lidt friskhed og næring. Badetøjet findes frem og vi smører hinanden ind i solcreme.

Formiddag: Vi er på stranden i acceptabel tid, oftest tidligt nok til at få et par stole og parasoller (4 euro) – pakker ud (vand, smøger, spillekort, bøger) og tager lige en føler i strandkanten. Stoffer er som regel ude i vandet med det samme, jeg følger kort efter med Caroline, mens Lone pløjer igennem en roman. Stoffer er konstant i vandet, kun oppe når der skal drikkes eller spises lidt. I en jævn vekselvirkning er vi i vand, på strand og oppe efter en is eller iscafe – uhmmm. Der er ikke noget skønnere end at mærke solens stråler varme kroppen efter en badetur. Ikke noget fryseri her, vandet er over 25, luften over 28, så det er ren velvære.

Middag: Efter 3 timer ved stranden trænger vi til en pause. På trods af lidt vind og vand, opvarmes man i sådan en grad, at det kan blive for meget. Vi tager hjem i lejligheden, spiser – tzaziki, frisk brød, tun, vand og mere vand. Der slappes af i heden, måske en lille lur eller et par runder 500 i skyggen. Vi planlægger dagens videre forløb. Strand eller pool eller indkøb? Som regel tager vi igen til stranden, men kun et par timer – så er det nok.

Eftermiddag: Hvis vi har været på dagens anden strandtur, bliver klokken omkring15 når vi tager tilbage til lejligheden. Igen noget at drikke – og så kigger vi på hvad der skal provianteres. Vi er ret gode til at spotte gode indkøbsmuligheder og det vi køber er næsten altid det samme. Tzaziki, frugt, frisk brød, vand, tun(?), salt chips og lidt sødt kage el. lignende. Undervejs til og fra supermarkedet kigger vi i de utallige turistshops der findes, det er vildt sjovt. Vi er som regel tilbage igen kl. 18 – så går vi måske til stranden for en hurtig badetur eller til poolen for en dukkert.

Aften: Efter endnu en svømmetur er man igen småsulten. Varmen er kraftig kl. 19 – den stråler ud fra alle bygninger og kroppen er også varm og tør. Den står på skygge, frugt og før-VM i Ludo eller Yatzy. Omkring kl. 20 har vi spist en smule, så klæder vi om, gør os lidt pæne og friske – og så går vi. Målet er ikke en restaurant, men butikker!! Tasker, tørklæder, dykkerudstyr, solbriller, caps, sjofle postkort, kopier af græske filosoffer etc., alt kan findes til acceptable priser. De første par dage handler vi kun det vi absolut må have. Ellers danner vi os et overblik over udvalg og priser. Dem vi holder os fra hedder som regel ”Danish shopping Center” el. lign, men et aktuelt ekstra blad bliver købt, da Touren er i gang og jeg fatter ikke en skid græsk. Måske finder vi et sted hvor vi kan få lidt at spise – helst en gyros-snask – eller køber lidt lækkert med hjem. Omkring kl. 23 er vi hjemme. Mørket er ved at falde på, himlen er lyserød over bjergene og temperaturen behagelig – hvis den altså er under 27 grader. Resten af aftenen foregår med kortspil, grin og hygge indtil vi vælger at finde sengene. Den sidste smøg ryges i behagelig nattetemparetur på terrassen, Christoffer zapper igennem de 10 græske tv-kanaler og Caroline finder tøj frem til næste dag. Klokken 01 er der ro, for om 8 timer starter vi igen.

Se, det er de rytmer og rutiner jeg holder så meget af. Til hverdag er vi ofte fortravlede og ses mindre og mindre – og så er det skønt, at vi plejer fællesskabet på vores sommerferien – og jeg forventer det bliver næsten det samme den kommende uge.

Kommentarer

  1. GO`Tur da, det er som
    at have väret med.


    Vorfreude= doppelte Freude

    (jeg kunne kun komme i tanker
    at dette ordsprog paa tysk)

    SvarSlet
  2. Mange tak, huset er jo til disposition

    SvarSlet
  3. "Vi er ikke den typiske charterfamilie" -ha ha ha.

    God tur,nyd ferien-det er jeg sikker på i har fortjent.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Tillykke med fødselsdagen...

Idag er det Farfars fødselsdag, hurra hurra hurra.... Kære FarFar - tillykke med de 75 - det var da lidt af en kamp at nå så langt, men vi glæder os alle over at dagen kan fejres stille og roligt. Nu skal du bruge kræfterne på at blive i bedre form og for alt i verden være tålmodig - så tager vi den derfra. Os alle i Fredericia

Refleksioner efter en lang dag

Kommunikationsnedbrud….altså bare rent blog-indlægs-mæssigt. Jeg ved ikke hvor mange gange jeg har forsøgt mig med et blogindlæg med indhold – hvad enten det er regeringsomdannelsen, spritkørsel eller OL – men, ak, intet er der kommet på nær en bunke "kladder" der ikke egner sig ti offentliggørelse. En ting er at "Skitfisken" på Urban er gået i stå, hav værre er, at end ikke på familiebloggen formår jeg at opdatere dagligdagen, på den anden side: intet nyt…. Jer er ved at skrive på en roman…eller en novelle…et essay måske….og har formen…men intet indhold. Romanen sker gennem brevudvekslinger mellem to mænd, der har et eller andet fælles…men som de ikke kan tale om, men som de er "dømt" til at skrive om – for i det øjeblik noget skrives, reflekteres der –og derigennem opnår de en bevidsthed omkring de problematikker der har været igennem. Jeg ved bare ikke hvem der skal skrive sammen, hvad de har til fælles eller hvad de overhovedet skal skrive om