Gå videre til hovedindholdet

Opslag

Viser opslag fra september, 2006

En OM´er

For fjorten dage siden udtalte en manager for en middelstor til fodboldklub fra den tyske hovedstad - at UEFA burde forny afviklingen af cuppen, så man undgik alle de svage og u-interessante modstandere...., det bør han overveje grundigt igennem igen, ellers vil hans hold have meget svært ved at nå næste års uefa-kvalifikation.

(L)ordleg

Förste: Misundelse kan ytre sig i sarkastiske kommentarer! Andet: Fik post fra Folketinget med masser af informationsmateriele efter mail dertil i söndags. Ogsaa dvd film m.m. til fri benyttelse ved ikke kommercielle sammenhang. Godt materiale, produceret af DR Design. Tredie: Mere profan : Skal male kökkenet

Ordleg ll

GOD IDE... Det forlyder fra vores udsendte, at alternative indtægtskilder til pensionen skaffes via ny-investeringer. De første to Euro på indtægtssiden er kommet, men deltagelsen har endnu ikke nået sit klimaks, før programmet suppleres med "best of RTL" (Tutti Frutti, SuperStar, BigBrother V og Ups".

Ordskatten 2006 Beamer...

Sønnerne lytter interesseret til faderens timelange foredrag om Danmark, Ejderen, HCA, Slavernes Øer, Thorkild "livrem", socialdemokraterne, flødekager, smørrebrød, manna på træerne, landsoldaten og demokratiets sande arnested.. Alle de nyeste teknikker og manipulationestraditioner fra den sydlige naboland tages i brug. Såfremt tilhørerne ikke evaluerer positivt, kan "beameren" bruges til sit oprindelige formål (se billede fra 67) - og dermed vil menneskeliv på fjerne planeter ikke mere være urealistisk...

Tillykke Lone

Jutta Langben og Gerhard Clausen sender dig de varmeste födselsdags hilsener. Vi haaber du faar en dejlig dag med dine vidunderlige börn din pragtfulde mand og hele din store famile og vennekreds.

Ja... selvfölgelig...

Tak for dine link til samfundet i kongeriget, det er jo saa nemt at bruge verdensbiblioteket og de sender ogsaa gerne broschürer til en hvis man beder derom, baade folgetinget, fagforeningerne, dansk industri og landbrug og enkelte firmaer. Hvadbehager..det er saa nemt..ikke ? Har anskaffet en beamer BENQ til en tilbudspris paa 399 euro, for den efterbetaling jeg fik , med Power Point gaar det dejlig nemt, jeg skal love for naar jeg dukker op i Fredericia bliver i alle indlagt til et foredrag om Danmark. Og saa var der historien om min pengepung...den var flov alle mine kort er spärret sa jeg er Mittellos for tiden, men fru Wald har for mange penge saa hun gav mig et rentefrit laan .

Om Dannevang.

Jeg skal se hvad jeg har af materialer - men det må ikke være for gamgle med alle de rokeringer der sker under den nuværende regering. Jeg kan også anbefale www.netborger.dk og www.danmark.dk for aktuelle fact og nøgletal. Christoffers tysklærer var hos mig idag fordi han brugte den med "min far siger..." oog hun forklarede, at det var den talemåde unge tyskere talte på. Jeg svarede, at hun så også måtte lære ungerne alle mulige andre slangudtryk - hvorpå hun rynkede på grammatik-næsen.

Nickname-

Jeg er nästen overbevist om at den tysklärer heller skulle skifte fag til engelsk. Nickname for ögenavn, paa tysk er frygtelig "utysk". Maaske er det et af de ord man har importeret efter 1945 som saa mange andre ord og som den nye generationer bruger. Jeg kommer i tanker om "Schimpfname" Schimpfen= at skälde ud. Blandt andet var Clausener i Tönning velsignet med saadan nogen Theodor Johan Clausen (min bedstefar) havde ögenavnet: Sleo Slapp (han var höj og slapsig) Günter Clausen havde ögenavnet "SEMMEL" og vi blev fik dermed ogsaa navnet SEMMEL`s BRODER oven i köbet. Jeg vil nu hellere kalde disse betegnelser for Kosenamen Jeg kan meddele at vi arbejder videre paa opklaringen. NB! Jeg er blevet bedt om at holde et foredrag (Power Point) om Danmark Dertil bruger jeg lidt materiale, monstro der hos oplyste danske i Danmark findes nogle (gamle) läreböger m.m. om Folkestyret, Fagforeninger mm (Samfundet) foredraget skal holdes den 8.11.2006 saa det haste
Det er fantastisk så mange indlæg jeg har lavet om at "det endelig er weekend" - det vil jeg ikke denne gang. Jeg takker for biddragene omkring Bockwurst - og sætter nu den næste i omløb. Christoffers tysklærer siger; at "nickname" (mit deutscher accent) er det vi kalder et øgenavn.... Hvad siger panelet?

Rock,.... Rock,..... Rock the Bock!

Jeg kunne ikke have forklaret det bedre, Sören skulle skrive en ordbog over "Misverständliche Wörter im Deutschen Schprachschatz" Bockwurzt indeholder forresten 15 % okseköd ( Sprich: Gammelfleisch) Se ogsaa den fine film om turen med min nye ferrari.

What the Bock !

Jeg kunne komme med mange gode forklaringe på ordet bock`s betydning. Lad mig starte med den officielle fra siden From Bock to Bock. Bock(Bockhausen) var oprindelig Bayerske lejesvend. Dietrich og Hannelore Bockhausen var meget fattige da de efter en fatal høst endte op med et uopretteligt underskud i kornkassen. Fidel Bockhausen, den yngste af i alt 14 sønner drog ud for at tjene penge til hans elskede forældre. Han blev desværre efter kun 12km`s vandring ramt af en hestvogn. Siden har man på hjemstavnen brugt ordet Bock, når børn flyttede hjemmefra. De barnløse brugte ordet " Ich habe kein Bock" (jeg har ingen børn). Den lidt mere latterlige forklaring på ordet lyder således: Bock eller bockbier er en undergæret stærk lagerøl , der har sin oprindelse i den nordtyske by Einbeck . Bock forbindes dog mest med Bayern , da det er bayriske udgave af øltypen, der som oftest refereres til. Betegnelsen bock stammer fra det gamle bayerske navn 'Ainpöck' for byen Einbeck, som

Hvad betyder...

Vi har haft en længere filosofisk diskussion omkring ordet "bock". Vi kan jo så godt lide de tyske poelser af samme navn - men der jo også bock-øl og ikke mindst "null bock", så hvad er det egentligt vi spiser. Stærke pølser, eller pølser som ikke giver... Således går der mange aftner og dage foran kaminen ulidelige varme.

S M Ö R H U L L E T

Jeg en slöser..

Maa jeg bede jer clausens ved lejlighed at sende mig eders mail adresse, jeg har aendret min pc derved rög de fleste adresser og dem jeg nu bruger kommer retur. For at faa orden paa dette rod send mig et e mail Tak. Ellers ser det jo ud til at gaa straalende hos jer i smörhullet. Tilfojelse: Ogsaa danmark har nydt godt af det udmärkede "Gammelfleisch" fra bayern..... Velbekomme!

THE BIGGEST BANG

FANTASTISK...... Så er koncerten i Horsens veloverstået - og på trods af ventetid, kø og atter kø. 85.000 andre gæster - havde jeg muligheden, så tog jeg samme tur i aften igen. Jeg er ikke den store Stones-fan og kan ikke synge med på ret mange sange, men hatten af for morfar-bandet, de spillede fantastisk. Scenen er 64 meter bred og mere end 30 meter høj. Alt er computerstyret, effekter, lys, ild, etc - alt hvad hjertet kan begære. Storskærme (25 gange 25m) så alle kan se - fra min plads, var Jagger ca. 3 cm. høj, men alligevel var han der, lige foran og han nåede helt ud til os alle. Der blev spillet blues, der blev spillet rock, med skæve toner (hører sig til) og en Jagger, der farer fra side til side, der rammer de høje falsettoner, der "leger" med publikum - og nu forstår jeg hvaiken karisme den lille lort har - det er vildt. Resten af bandet stod på deres pladser, fyrede deres soli af, grinede, jokede - men gav den gas. Det er selvfølgelig rutinejob for dem, men allige

Problemer med pceren.

Jeg synes det hele gik lidt for trägt(sic!) derfor körte jeg den tilbage til starten, bortset fra at der gik et par filer som jeg havde overses med i vasken, gik det nu först lös med arbejdet ,downloade og installere servicepack 2 m.m. Nu kan jeg da märke at den er blevet mere vaks og jeg vil se nu op jeg kan oplade billeder i bloggeren det gik nemlig heller ikke vi ser... förste forsög : positiv det ser ud til at have hjulpet ok