Gå videre til hovedindholdet

Opslag

Viser opslag fra januar, 2009

Hvor blev det af?

Menschenwürde?? Det er sidste gang jeg bruger 3 timer på at læse noget som alligevel bare forsvinder. http://de.wikipedia.org/wiki/Menschenw%C3%BCrde Og ang håndbold så blev tyskerne faktisk snydt,og det er jo sådan set fedt i sig selv.

Tab og vind....narrøve...

Desværre har arbejdet forhindret mig i at blogge om håndbold de seneste dage…men da der nu er taget hul på emnet, vil jeg da ikke lade det stå alene. Så vidt jeg ved, er både katolske og evangeliske tyskere på den, med de ti bud – hvor et af budene lyder, ” du må ikke have andre guder …” – og alligevel opråbes der i medierne til afguden, med fornavnet handball … Allerede ved nederlaget til Norge kom afguden på tale – i samme åndedrag som anklagerne om, at dommerne havde været på druk – timet med vanlig tysk sans for pli. Hvad sker der dog i Bachs, Beethovens og Brechts land – er de da gået total gået fra forstanden i finanskrisens klamme dunkle lys? Naturligvis har man ret til at ærgre sig over et nederlag….også på håndboldbanen… men så klap lige hesten, at smide omkring sig med anklager, bade sig i selvretfærdighed og anråbe afguders spot og spe over andre, er i den grad mangel på respekt – og i enfoldighedens højborg,   ex-kejserriget Tyskland, har man endnu ikke opdaget, at alle

Haandboldkrigen

Tyskland`s haandboldverden er truffet i marven. Schmach und Schande, alle sind hinter uns her. Vi det störste forbund bliver mishandlet paa det groveste af dommerne. Kigger man paa diverse sportblogs er beskyldninger, trusler om hävn temaet. Selv deres Superträner Brandt raabte efter nederlaget til danmark sine spillere til: "Was die uns heute gestohlen haben, holen wir uns wieder" Die Würde des Menschen ist unantastbar1 Der Begriff der Menschenwürde ist Ausdruck der Idee oder Erfahrung, dass jeder Mensch aufgrund seiner bloßen Existenz einen schützenswerten Wert besitzt (Selbstwert jedes Menschen). Nur wo der unbedingte Schutz der Menschenwürde gewährleistet ist, kann man von einem gleichberechtigten und freiheitlichen Gemeinwesen sprechen. Worin jedoch die konkrete inhaltlich normative Ausgestaltung der Menschenwürde bei den besonders rechtsethisch strittigen Fragen des Lebensbeginns als auch des Lebensendes besteht, wird je nach weltanschaulicher Begründungskonzeption and

Livets gang....

Det her er et sort hul.. nede i bunden sidder jeg med min clausenske snotforkölelse jeg baade gräder,nyser og hoster dagen lang. Jeg kan ikke läse nok se tv,da mine öjne ustandselig löber i vand og ud af näsen pipler en ström af det klareste taarer der söger sig en vej ud. Jeg kender jo denne tilstand fra för men jeg troede at jeg var over det.Det varer 3-4 dage saa kan jeg saa smaat krybe ud af hullet.(haaber jeg)

Så er det officielt!

Idag var en af de største dage i mit liv,bortset fra da Sigrid kom til verden. Jeg skulle op i en sal fyldt med familier og bekendte og modtage mit eksamensbevis til bifald,hvilket jeg ikke var specielt vild med,men det gik dog fint,hverken mine ben sov og jeg kom heller ikke til at give min lærer en albue i hovedet,som jeg før har gjort ved et uheld. Nu er jeg Pædagog og det er jeg stolt af.

Lampe søges!

Hvis der er nogen som ligger inde med en gammel lampe,udseende underordnet,så er Sigrid interesseret. Hun har kun en Julelyskæde som belysning på værelset og er derfor lidt utilfreds ved aftenstid.

Op og ned....

Der er de dage der bare er af helv... til - således havde jeg en mandag som jeg længe ikke har haft. Det hele var bare lort - også selvom der er dage der har været mere elendige rent jobmæssigt.  Da jeg kom hjem igår overvejede jeg at smide det hele. Jeg brugte mange timer på at få ting til at falde på plads i hovedet, både med hensyn til karriere, elever, kolleger, forældre, ledelse og hvad der nu ellers kunne svines til.  Da jeg lagde mig til at sove besluttede jeg, at være ligeglad - gøre mit arbejde og så ellers lade skæbnen gøre sin gang  og vupti - idag havde jeg en ganske perfekt dag i alle henseender. Det hele virkede, der hele gled som i var det smurt i olie og nu sidder jeg og lytter til Chris Minh Dokys vidunderlige jazz og glæder mig over, at være kommet over 19. januar - der rent statistisk er årets værste dag. Så, rigtig god dag til i alle jeg har så kær....

Kommentar; Ubehageligt gensyn...

”Jeg bruger hele min fritid på arbejdet…” – ja gu fanden da, når han bruger fritiden på at score 13-årige tøser. Sådanne idioter er med til at kriminalisere og mistænkeliggøre arbejdet med børn og unge.   Det an da nok være at han bare gjorde det for sjov og at det var tonen i institutionen…men han er den voksne, den ansvarlige og det menneske, forældre overlader i deres børn til – og så går det sgu ikke at anlægge sig en ”ungdommelig” tone og attitude. (Tror heller ikke på ham – han er pædofil…). 

Ubehageligt gensyn.

Det er ikke alle gamle klassekammerater som man møder på Face Book. Nogen dukker op i medierne og kaster en skygge på den faglige stolthed. Føj. http://nyhederne.tv2.dk/krimi/article.php/id-19834742.html
Så blev jeg endelig pædagog. Jeg var ellers lidt i tvivl da jeg kl.03.35 begyndte at skrive min disposition for min mundtlige fremlæggelse og oven i købet fandt frem til et helt andet tema end jeg oprindeligt havde planlagt. Da censor fortalte at jeg havde et minut tilbage tænke jeg blot "jammen vi er jo ikke nået til sekulariseringen eller den kulturelle frigørelse" der var så meget jeg ville fortælle dem jeg vidste,de havde stillet de helt rigtige spørgsmål og jeg tror ikke der var et enkelt "øhhh" eller andet at sætte en finger på,det var vildt fedt. Nu er det overstået for denne gang,jeg vil ikke læse om individuseringsprocesser eller om hermeneutik i laaaaang tid. Jeg vil smide mine sokker på gulvet (med fare for de hænger på væggen),smide et spil i x-boxen og aflade mine batterier,måske læse en eller anden åndsvag tegneserie og tage en ekstra portion cornflakes i dagens anledning,noget man kan forholde sig til.

Job

Det er en rigtig ubehagelig situation jeg befinder mig i - for hver dag når jeg kører hjem fra arbejde tænker jeg; ”er det bare det??”. Dagene forløber gnidningsløst, timer går derudaf, kolleger og ledelse er rare og ungerne er søde. Jeg har (naturligvis) haft min første forældreklage - og en anden forældre der satte sig bag i klassen med notatblokken fremme, men dem satte jeg ”til vægs” med fantastisk undervisning og grundig forberedelse. Ja, rygtet om mig løber allerede blandt mødrene derude, måske har jeg været for direkte, men ikke mere end at jeg kan stå 100 % inde for det - hvilket jeg også har meddelt ledelsen. Min specialopgaver er indtil nu ret begrænsede. Jeg har ikke haft nogle reelle samtaler med elever endnu, og de problemer jeg skal være med til at løse, er af sådan en karakter - at det lige nu er barnemad! Endnu har jeg ikke mødt nogle 13-årige alkoholikere, ingen cutter-piger, ingen visionsløse og modløse etniske børn (der er nada på skolen), ingen grædende forældre i t
Så er jeg kommet hjem igen for denne gang. Får dog først svar på alle mine blodprøver om noget tid. Er langt fra frisk men prøver at være lidt igang. De har klippet mit tv-signal så der er ikke meget at tage sig til. Har surfet en del og faldt over -Advice to Young Men from an Old Man -ikke at jeg føler mig specielt ung men alligevel lidt sjovt. Der er et par gode punkter som kan anbefales. 4. Get in a fistfight, even if you are going to lose. 9. You’ll spend your entire life listening to people tell you how much you owe them. You don’t owe the vast majority of people shit. 14. Don’t be afraid to tell people to “Fuck off” when need be. It is an important skill to acquire. As they say, speak your piece, even if your voice shakes. 19. If your girlfriend doesn’t make you feel good about yourself and bring joy to your life, fire her. That’s what girlfriends are for. 28. Don’t be a poser. Avoid being one of those dudes who puts a surfboard on top of their car, but never surfs, or a dude wi

Kulturfreak

Vostrup Efterskole laver en stor indsamling til Afrika, som finder sted på onsdag d. 14/1. Christoffer stresser lidt rundt i disse dage og weekenden med, for at få det hele til at "klappe". Han skal bla. spille i band, 5 koncerter og lave forskellige diasshows. Der afgår bil fra Fredericia - man er velkommen til at deltage.

NB!

Søren er pt. indlagt på Fredericia Sygehus til tjek og rekonvalacens efter en periode med skantede helbred. Han kan nemmest kontaktes via sms!

Nyt aar

Jeg har ensidig erkläret 2009 som Carolines aar. Det er jo hende det gälder til maj. Men der er nok at feste for igennem aaret. Jeg har lavet en lille video som viser hvornaar.

Opstart 2009

Så går den ikke længere, ferien lakker mod enden og hele huset er så småt ved at forberede sig på hverdagens tilbagekomst. jeg skal starte på mit nye job i morgen. Jeg har et ufuldstændigt skema og en tjenesteplan - sååå, jeg tager det som det kommer. Jeg skal starte i 6a, historie, efter morgensang.. Hvad de laver i historie har jeg ikke en anelse om, men det bekymrer mig heller ikke det mindste.   Jeg tager det som det kommer, er helt cool og så rutineret, at jeg kan tage den første måned helt uden forberedelse... så i stedet ser jeg frem til nye kolleger og nye vaner. Desværre sner det! Øv, mine sommerdæk er i forevejen slidte, så jeg ser ikke frem til for meget vinterejr - ikke endnu da. Nu satser jeg på at det går i morgen, så må vi se.