Gå videre til hovedindholdet

Stem RØDT!!!

Så er det snart tid til at stå i kø foran valglokalet på rådhuset i Walkendorf – og mon ikke de ”linken” får en andel af kagen?? Jeg må indrømme at det ikke er meget jeg har fulgt den tyske valgkamp, såfremt den kan benævnes sådan – for handler det i virkeligheden ikke om at sikre sig sit fortsatte position, både for CDU og SPD – og er Steinmeier ikke bare i opposition fordi han tilfældigvis ikke er i samme parti som die Frau Merkel? Efter hvad jeg kan læse mig til i de danske medier, er forskellen så minimal på parterne, så det i bund og grund handler om at fortsætte den store koalition.

Der burde da ellers være nok sprængstof til en god valgkamp – og arbejdskamp. Den tyske export er faldet mere en 23 % i første kvartal – og hvis det ikke kan skabe debat, og forskelle mellem partierne, så er demokratiet faktisk fallit. Når verdens førende exportnation mister 23%´s marked og afsætning, må det uvilkårligt gå ud over ”socialdemokraten” – om ikke lige nu, så efter valget. Hvor mange firmaer kan klare en nedgang i den størrelse uden at fyre medarbejdere? Ingen, der vil rulle hoveder – og samtidigt med et lovet skattestop, må det gå ud over de social svageste i et samfund.

Det er netop i sådanne perioder der skabes og cementeres fattigdom. Den gruppe der under opsvinget ikke har fået en god indtægt, endsige et job, vil fremover blive en ny underklasse – en stor gruppe tabere – og med undersøgelser der viser, at mønsterbrydere bliver færre og færre, vil der i mange generationer skabes en klasse, svarende til den der i sin tid lavede ballade i brixton i London eller de store forstæder i Paris. Forskellen på rig og fattig vil for alvor skabe afgrunde –og med store sociale forskelle, vil samfundet også opleve en stigning i kriminaliteten.

Helt så slemt står det ikke til i smørhullet – og dog… Hvor er det de kommende års besparelser findes – på specialområdet, på de svage unge, på den del af befolkningen der (endnu) ikke råber op. Der spares på uddannelse og rådgivning, der spares på lærerpladser, der spares på de sociale ydelser til de socialt svagest stillede – alt i mammons og skattefars ånd. Med skattestoppet sparer jeg måske 400, kr om året, til gengæld skal jeg betale endnu mere for at få hentet mit affald (2500,-) og fradraget på kørsel er fastlåst på 2000-niveau – og sådan er det for de fleste – også dem der vælger sort, i liberalismens naragtige skær.

Oveni viser de nyeste undersøgelser, at smørhullet er 41% dyrere end resten af europa at leve i – og lønningerne er ikke mere 41% højere – er det ikke snart tid til en revolution???

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Tillykke med fødselsdagen...

Idag er det Farfars fødselsdag, hurra hurra hurra.... Kære FarFar - tillykke med de 75 - det var da lidt af en kamp at nå så langt, men vi glæder os alle over at dagen kan fejres stille og roligt. Nu skal du bruge kræfterne på at blive i bedre form og for alt i verden være tålmodig - så tager vi den derfra. Os alle i Fredericia

Refleksioner efter en lang dag

Kommunikationsnedbrud….altså bare rent blog-indlægs-mæssigt. Jeg ved ikke hvor mange gange jeg har forsøgt mig med et blogindlæg med indhold – hvad enten det er regeringsomdannelsen, spritkørsel eller OL – men, ak, intet er der kommet på nær en bunke "kladder" der ikke egner sig ti offentliggørelse. En ting er at "Skitfisken" på Urban er gået i stå, hav værre er, at end ikke på familiebloggen formår jeg at opdatere dagligdagen, på den anden side: intet nyt…. Jer er ved at skrive på en roman…eller en novelle…et essay måske….og har formen…men intet indhold. Romanen sker gennem brevudvekslinger mellem to mænd, der har et eller andet fælles…men som de ikke kan tale om, men som de er "dømt" til at skrive om – for i det øjeblik noget skrives, reflekteres der –og derigennem opnår de en bevidsthed omkring de problematikker der har været igennem. Jeg ved bare ikke hvem der skal skrive sammen, hvad de har til fælles eller hvad de overhovedet skal skrive om