Gå videre til hovedindholdet

Dokusoap eller virkelighed ?


Og naturligvis skaber det røre i andedammen...

En eller anden “tosse” på kontanthjælp og uden arbejde i x antal år, har vist udtalt at han sgu ikke gider arbejde eller få lortejobs hos McDonalds og Netto. Forargelsen er stor - og politikerne står i kø for at revse manden - og hele kontanthjælpssystemet oveni. 

Det er så absurd, at medierne igen sætter en dagsorden - og at politikerne igen viser sig som dummere end vælgerne tillader. Som politiker bør man være i stand til at hæve sit niveau, skabe et “helikopterblik” og se det store perspektiv, og ikke bare tage en idiots udtalelser og generalisere dem - til skade for de mange der ønsker et job og de mange der tager hvad som helst for at være en del af arbejdsmarkedet. Det er beskæmmende at politikerne overhovedet gider udtale endsige beskæftige sig med sager på så lavt et niveau. I virkeligheden siger det mere om det politiske klima i Danmark end det siger noget om kontanthjælpen - og dens modtagere. 

Der sidder en tosse uden job i 11 år og får sine 15 minutters opmærksomhed, nøjagtigt som “de unge mødre” og andre datingtosser fra tv.  Han har intet, ejer intet, sidder med skæg og snot i en eller anden trøstesløs lejlighed og har intet at miste. Han er total afhængig af andre og samfundets goodwill, han er under administration - og det eneste sted han kan være andet end et tal, er når han får chancen for at udtale sig - at blive hørt. Han er absolut intet - og den hjælp han får, svarer sikker ikke engang til halvdelen af skattefrie afskrivninger på en enkelt 4-hjuls-kone-trækker i Hellerup. 

Ande del af de politiske absurditeter er SF´s kommende formandsskifte. De seneste dage har nyheden været, at der ingen nyhed er - og det har medierne så skabt nyheds efter nyhed på. Timevis har eksperter analyseret de manglende nyheder fra SF, spalteplads i kilometervis er brugt på det samme. Der var ingen nyhed indtil idag, hvor en meldte sig som kandidat - hvilket ikke var en reel nyhed, for netop den kandidat var blevet vendt og drejet i dagevis, endda hendes gamle gymnasieforstander viste studenterbilleder af hende. 

Og hvad så med politik? Tja, den har der ikke været tid til at føre, den er ikke så vigtig - næh, end ikke de Konservatives forsøg på "oprop til det danske folk" kunne få en forside på grund af forargelsen og gætterierne. Det er sgu pinligt .

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Tillykke med fødselsdagen...

Idag er det Farfars fødselsdag, hurra hurra hurra.... Kære FarFar - tillykke med de 75 - det var da lidt af en kamp at nå så langt, men vi glæder os alle over at dagen kan fejres stille og roligt. Nu skal du bruge kræfterne på at blive i bedre form og for alt i verden være tålmodig - så tager vi den derfra. Os alle i Fredericia

Refleksioner efter en lang dag

Kommunikationsnedbrud….altså bare rent blog-indlægs-mæssigt. Jeg ved ikke hvor mange gange jeg har forsøgt mig med et blogindlæg med indhold – hvad enten det er regeringsomdannelsen, spritkørsel eller OL – men, ak, intet er der kommet på nær en bunke "kladder" der ikke egner sig ti offentliggørelse. En ting er at "Skitfisken" på Urban er gået i stå, hav værre er, at end ikke på familiebloggen formår jeg at opdatere dagligdagen, på den anden side: intet nyt…. Jer er ved at skrive på en roman…eller en novelle…et essay måske….og har formen…men intet indhold. Romanen sker gennem brevudvekslinger mellem to mænd, der har et eller andet fælles…men som de ikke kan tale om, men som de er "dømt" til at skrive om – for i det øjeblik noget skrives, reflekteres der –og derigennem opnår de en bevidsthed omkring de problematikker der har været igennem. Jeg ved bare ikke hvem der skal skrive sammen, hvad de har til fælles eller hvad de overhovedet skal skrive om