Gå videre til hovedindholdet

Demokratiet set mellem zapperiet...


Det ligner nærmere en kamp mellem to egoer, end en kamp om at skabe et politisk fundament i Tyskland. Steinbruck, der nærmest er usynlig herhjemme vil stile efter mere end en politisk koalition, han vil skabe sin egen succes og fodre sine egne ambitioner, mens Merkel vil lade sig hylde som ”økonomisk gudinde” efter et årti hvor hun har skabt øget fattigdom i sit land på bekostning af ”fine” tale på verdensplan. Tyskland var i krise da resten af verdenen nød livet – nu er det (udadtil) omvendt – og lur mig, om det ikke skifter om nogle år – sådan som økonomier jo engang gør.

Hvad der ikke er lykkedes tidligere i historien, er lykkes for Merkel og Co. Horder af udenlandsk arbejdskraft, især fra Hviderusland og Ukraine, udfører ”slavejob” til minimumslønninger, fagforeningerne er smadrede og lønningerne er så lave som 22,- kr i timen, for en 40 times ude er man stadig under fattigdomsgrænsen.  Og så lader man sig hylde som Europas stærke nation, dem der sætter grækerne stolen for døren, dem der sættes dagsordenen i Europa – og som enhver anden politisk ambitionsrytter (se DK) forsøger at efterligne – mens han/hun peger på kortet med pegepinden og messer – ”se, vi skal bare gøre som Tyskland…, Merkel styrer”.

Dem med den største pegepind er vores egne socialdemokrater, der i mangel på bedre, er af den overbevisning, at hvis vi skærer ind til benet som i Tyskland, så får vi succes…. En utrolig naiv og dum indstilling fra ledere af et land – der ikke er et industriland, som ikke har storindustri, men som har innovation og specialisering som hovedindtægtskilde. Uanset hvor små lønninger vi betaler kan/skal vi ikke bygge 1 mio. folkevogne, industrirobotter eller kemikaliefabrikker – hvorfor så stræbe efter det?

Tilbage til det tyske valg. I bund og grund er jeg fuldstændig ligeglad – for jeg tror ikke på at en ændret Bundestag vil ændre noget som helst – selvom det er sørgelig at indrømme, at demokratiet er ligegyldigt. Demokratiet er ligegyldig fordi det ikke mere handler om demokrati, ideologier eller borgerne, det handler om levebrød, egne karriere og et akademikervælde, der ikke mere har basis i det rum det selv skal forvalte… Det er tidens tegn, der er samfundets vej – det har gennemsyret alle led – fra toppen til bunden, hvor grupper af ”forvaltere”, forvalter for deres egen ambitioners skyld, ikke for samfundets bedste.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Tillykke med fødselsdagen...

Idag er det Farfars fødselsdag, hurra hurra hurra.... Kære FarFar - tillykke med de 75 - det var da lidt af en kamp at nå så langt, men vi glæder os alle over at dagen kan fejres stille og roligt. Nu skal du bruge kræfterne på at blive i bedre form og for alt i verden være tålmodig - så tager vi den derfra. Os alle i Fredericia

Refleksioner efter en lang dag

Kommunikationsnedbrud….altså bare rent blog-indlægs-mæssigt. Jeg ved ikke hvor mange gange jeg har forsøgt mig med et blogindlæg med indhold – hvad enten det er regeringsomdannelsen, spritkørsel eller OL – men, ak, intet er der kommet på nær en bunke "kladder" der ikke egner sig ti offentliggørelse. En ting er at "Skitfisken" på Urban er gået i stå, hav værre er, at end ikke på familiebloggen formår jeg at opdatere dagligdagen, på den anden side: intet nyt…. Jer er ved at skrive på en roman…eller en novelle…et essay måske….og har formen…men intet indhold. Romanen sker gennem brevudvekslinger mellem to mænd, der har et eller andet fælles…men som de ikke kan tale om, men som de er "dømt" til at skrive om – for i det øjeblik noget skrives, reflekteres der –og derigennem opnår de en bevidsthed omkring de problematikker der har været igennem. Jeg ved bare ikke hvem der skal skrive sammen, hvad de har til fælles eller hvad de overhovedet skal skrive om