Gå videre til hovedindholdet

København maj 2009

Fra en skolelærers logbog….

Afgang 9.11 uden forsinkelse, behagelig tur tværs over fyn og sjælland og ankomst kl. 11.30 på Københavns hovedbanegård – den rigtige måde at ankomme til København på.

 

Efter en lille hurtig opkvikker hos MacD gik turen ud i solskinnet, via Rådhuspladsen mod Strøget – der var fyldt med folk, svenskere, jyder og sikker også nogle lokale. Shopping fra begyndelsen – indtil vi besøgte Helligåndskirken, hvor der var en udstilling med maleren Otto Frello – manden med den præcise pen.  Derefter gik turen forbi Faraos cigarer, hvor de nye Manga-bøger blev taget i øjesyn.

 

På Amagertorv blev der afholdt en lille tissepause, inden turen gik op ad Købmagergade, der var mindre befolket. Der blev shoppet videre og en enkelt is til Sigrid blev dcr også tid til. Inden frokostpausen i Botanisk Have blev der provianteret i Netto – vand og kiks.

 

Botanisk have stod skøn og duftende, og som altid skinnede solen, så det var ikke svært at finde en behagelig plads, mellem nyforelskede, til pausen. En tur i Palmehuset gav turen et tropisk præg. Det var sjovt – og varmt – at gå mellem palmetoppe i en gigantisk luftfugtighed og en behagelig følelse igen at vende tilbage til det nordiske klima.  På vej ud af haven så vi et lille brunt egern løbe rundt inden det fandt et træ at gemme sig i. Prinsesseslottet, Rosenborg Slot, med livgarden blev passeret på vores vej mod Kongens Have, der var fyldt med Københavnere der nød fridagen. Videre gennem Nyboder mod Kastellet – og Langelinje, for at se Den lille Havfrue. Og jo, hun sad der stadig, selvom Sigrid ventede på at hun skulle springe i bølgerne.

 

Efter lidt vandpjask ved det voldsomme Gefion, var næste mål Amalienborg, hvor der ikke var nogen hjemme i dag. Videre mod Nyhavn, hvor vi delte os. Caroline og Lone tog Illum, Christoffer, Søren, Sigrid og jeg tog en havnerundfart. Vi tøffede en tur i dieselos og overraskende regnbyge (7 minutter),  mens vi så Operaen, Kanonhallen, Havfruen, Christianshavn, Diamanten, Fisketorvet, Christiansborg, Holmens kirke fra vandsiden inden vi returnerede efter et time.

 

En fransk hot-dog på Kgs. Nytorv er tradition, uhm, og efter en lille shoppetur på Strøget, medtes vi alle igen og gik ud for at få lidt aftensmad, stor buffet til lille pris. Dagens sidste punkt var Tivoli, en tur i den skønne park en fredag aften er skøn – og dyr, men pyt, jyderne var i København. Sigrid fik prøvet karrusellerne – og minirutchebanen med sin far(!) inden vi i en kæmpe regnbyge løb tilbage til banegården. Toget afgik fra spor 6 kl. 22.00 – og vi ankom efter en lang og skøn dag til Fredericia kl. 00.05 – ømme og trætte. Jeg har beregnet turen (www.iform.dk) til 11 km – i grove træk.

 

Caroline fik købt noget fedt tøj, Stoffer fik sin autograf og sin Mangabog  - og vi gamle fik en skøn tur. Næste gang skal vi flere af sted… Der er fortsat mange ting vi ikke fik set denne gang…  

 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Tillykke med fødselsdagen...

Idag er det Farfars fødselsdag, hurra hurra hurra.... Kære FarFar - tillykke med de 75 - det var da lidt af en kamp at nå så langt, men vi glæder os alle over at dagen kan fejres stille og roligt. Nu skal du bruge kræfterne på at blive i bedre form og for alt i verden være tålmodig - så tager vi den derfra. Os alle i Fredericia

Refleksioner efter en lang dag

Kommunikationsnedbrud….altså bare rent blog-indlægs-mæssigt. Jeg ved ikke hvor mange gange jeg har forsøgt mig med et blogindlæg med indhold – hvad enten det er regeringsomdannelsen, spritkørsel eller OL – men, ak, intet er der kommet på nær en bunke "kladder" der ikke egner sig ti offentliggørelse. En ting er at "Skitfisken" på Urban er gået i stå, hav værre er, at end ikke på familiebloggen formår jeg at opdatere dagligdagen, på den anden side: intet nyt…. Jer er ved at skrive på en roman…eller en novelle…et essay måske….og har formen…men intet indhold. Romanen sker gennem brevudvekslinger mellem to mænd, der har et eller andet fælles…men som de ikke kan tale om, men som de er "dømt" til at skrive om – for i det øjeblik noget skrives, reflekteres der –og derigennem opnår de en bevidsthed omkring de problematikker der har været igennem. Jeg ved bare ikke hvem der skal skrive sammen, hvad de har til fælles eller hvad de overhovedet skal skrive om