Gå videre til hovedindholdet

Låge nr. 1

File:Candle-flame-and-reflection.jpg
Den 1. december 2010

Idag er jeg startet på en emne om PH og lys i historie i 5. klasse. Og netop lys er dagens kalender-ord. For mange, mange år siden, da jeg var skoledreng i Jejsing, var der en aften hvor alt strømmen gik. Huset, og hele byen for den sags skyld, var buldermørk - og efter den første panik havde lagt sig, gik det hen og blev en uforglemmelig aften på en positiv måde.

I hele huset blev der samlet lysestumper og alle lysestager blev fundet frem. Der blev tændt op og rundt omkring i de andre huse kunne man se samme syn - levende lys i vinduerne. Jeg er sikker på at vi sad foran tv´et indtil vi fandt ud af, at ikke kun fryseren behøver strøm for at fungere. I stedet satte vi os alle sammen omkring spisebordet og spillede. Far, mor og børn i lysets lune skær. At huset også var el-opvarmet gjorde kun, at vi måtte rykke tættere sammen. Vi havde en utrolig hyggelig aften, så det var med en lille smule skuffelse at strømmen vendte tilbage. Jeg er sikker på, at Lotte også kan huske den aften.

Moralen må være, at man af og til bør "cutte" strømmen og spendere noget mere tid sammen. Det er naturligvis næsten umuligt, men måske skal man oftere forsøge at prioritere sine familieaktiviteter. De seneste weekender har tv-programmet været så håbløst, at vi har været nødt til at ty til andre aktiviteter. Vi har spillet "scrabble" med ungerne og en lørdag spillede vi "Besserwisser" med Søren og Marianne - og Sigrid, og det var timer der var fantastisk hyggelige.

Sluk noget af lyset, tænd i stedet levende lys, lav levende aktiviteter og nyd hver enkelt sekund.


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Tillykke med fødselsdagen...

Idag er det Farfars fødselsdag, hurra hurra hurra.... Kære FarFar - tillykke med de 75 - det var da lidt af en kamp at nå så langt, men vi glæder os alle over at dagen kan fejres stille og roligt. Nu skal du bruge kræfterne på at blive i bedre form og for alt i verden være tålmodig - så tager vi den derfra. Os alle i Fredericia

Refleksioner efter en lang dag

Kommunikationsnedbrud….altså bare rent blog-indlægs-mæssigt. Jeg ved ikke hvor mange gange jeg har forsøgt mig med et blogindlæg med indhold – hvad enten det er regeringsomdannelsen, spritkørsel eller OL – men, ak, intet er der kommet på nær en bunke "kladder" der ikke egner sig ti offentliggørelse. En ting er at "Skitfisken" på Urban er gået i stå, hav værre er, at end ikke på familiebloggen formår jeg at opdatere dagligdagen, på den anden side: intet nyt…. Jer er ved at skrive på en roman…eller en novelle…et essay måske….og har formen…men intet indhold. Romanen sker gennem brevudvekslinger mellem to mænd, der har et eller andet fælles…men som de ikke kan tale om, men som de er "dømt" til at skrive om – for i det øjeblik noget skrives, reflekteres der –og derigennem opnår de en bevidsthed omkring de problematikker der har været igennem. Jeg ved bare ikke hvem der skal skrive sammen, hvad de har til fælles eller hvad de overhovedet skal skrive om