Gå videre til hovedindholdet

Morgensang v. 2


Uden at vide det, er mange mennesker hele verden over, gået og blevet sympatisører med socialismen. Det handler om modstanden og protesterne overfor bankerne og børserne – kapitalismens absolutte guldkalv og symbol på udnyttelse af enhver jordisk resurse, hvorfra der kan skimtes selv den mindste profit. Nu gælder kampen ikke mere om et overordnet politisk system, men kampen om et samfund, hvor alle parter har et ansvar. Det er ikke kun i DK at bankerne krakker, det er over hele verden bankerne har fået lov til at skalte og valte mellem hjælpepakker, skattesnyd, overflytning af gæld og profit og total frihed til at sætte sig over det etiske og samfundsmæssige regler for ”god tone”. 

Det kan da ikke passe at en dansk investeringsmand krakker med en ubetalt gæld på mere en 7 milliarder, uden at dem der låner ham pengene står til ansvar. Hvordan kan man overhovedet låne en så gældsat mand penge gang på gang? Det er en naivitet der ikke ses andre steder. Ukritisk finansiering af tåbelige drømme og luftkasteller – og det er den almindelige samfundsborger der betaler for bankernes tåbeligheder, for via staterne bankhjælp, øges skatterne eller der skal beskæres i almindelig velfærd.

Gang på gang har vi fået tudet ørerne fulde om hvor vigtige bankernes position om er i forhold til samfundet, hvilket sikkert også er teoretisk rigtigt, men burde bankerne så ikke udvise et mere socialt ansvar? Burde den der giver lånet ikke også stå til ansvar på sammen måde som låntageren? 

Det er for nemt at give konjunkturerne skyldes, når konjunkturerne styres af bankerne. Derop er denne lille opstand et glimrende kald til regeringerne om, at hvis der ikke snart tages et politisk ansvar, så kommer der endnu en reaktioner fra borgene – og dem er politikerne bange for.

Kommentarer

  1. opmuntrende läsning, lad os haabe
    at alle borgere forener sig i kravet, vise storfinansen at man har forstaaet og protesterer .

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Tillykke med fødselsdagen...

Idag er det Farfars fødselsdag, hurra hurra hurra.... Kære FarFar - tillykke med de 75 - det var da lidt af en kamp at nå så langt, men vi glæder os alle over at dagen kan fejres stille og roligt. Nu skal du bruge kræfterne på at blive i bedre form og for alt i verden være tålmodig - så tager vi den derfra. Os alle i Fredericia

Refleksioner efter en lang dag

Kommunikationsnedbrud….altså bare rent blog-indlægs-mæssigt. Jeg ved ikke hvor mange gange jeg har forsøgt mig med et blogindlæg med indhold – hvad enten det er regeringsomdannelsen, spritkørsel eller OL – men, ak, intet er der kommet på nær en bunke "kladder" der ikke egner sig ti offentliggørelse. En ting er at "Skitfisken" på Urban er gået i stå, hav værre er, at end ikke på familiebloggen formår jeg at opdatere dagligdagen, på den anden side: intet nyt…. Jer er ved at skrive på en roman…eller en novelle…et essay måske….og har formen…men intet indhold. Romanen sker gennem brevudvekslinger mellem to mænd, der har et eller andet fælles…men som de ikke kan tale om, men som de er "dømt" til at skrive om – for i det øjeblik noget skrives, reflekteres der –og derigennem opnår de en bevidsthed omkring de problematikker der har været igennem. Jeg ved bare ikke hvem der skal skrive sammen, hvad de har til fælles eller hvad de overhovedet skal skrive om