Gå videre til hovedindholdet

Pain is temporary, pride is forever….(DK´s OL-motto London 2012)


Mange danske atleter render rundt som ”tudefjæs” i disse uger – køen er lang og undskyldningerne bliver tyndere og tyndere – og alligevel accepteret af medierne, især tv2, der bygger deres tv på følelser og sensationer. 

En svømmers dragt revnede 10 minutter før starten af en finale, og et gav naturligvis stress, hvem vil svømme med bar røv – men at omklædningen skulle være årsagen til at der manglede kræfter til sidst er da lidt tynd. Tænk hvis jeg lavede dårlig undervisning og gav en ustrøget skjorte skylden…

Vores kvindelige badmintonstjerne røg også ud til en indisk spiller. Kampen var rædselsfuld og danskeren spillede som om det var fjerbold i haven. På et tidspunkt i 2. sæt synes hun at hun bliver bortdømt, og det bliver så årsagen til at hun taber. Det æder medierne råt, og ingen kritiske røster om hendes elendige spil, hendes mange nerver og at det var fortjent at hun tabte.

Øverst er vores kvindelandshold i håndbold – der spiller dårligt, uengageret og med meget lavt teknisk niveau. Gang på gang hypes de som ”darlings” og enhver scoring fejres som en medalje. Når de taber en bold eller ikke gider løbe de sidste tunge meter, ytres der intet kritisk i tv. Man tier blot. Ingen må kritisere.

Verdens bedste tennisspiller fik klø – endda et æg – og Wimbledons bane fik skylden!! Af alle steder i verden. ”Guldfireren” fik bronze – det var vindens skyld – den blæste åbenbart kun på bane 3. Bueskytterne fejlede totalt, det var fordi det regnede på dem og ikke på modstanderne der stod 2 meter derfra. De samme bueskytter røg ud i den individuelle turnering, men de var tilfredse for de havde nået deres seedning. Derfor kunne de så tillade sig at vinde og pjatte med tilskuerne mens de tabte til lavere seedede mexicanere – der så vandt bronze!

Med henvisning til overskriften må jeg undre mig. Det er den sidste ”smerte” der mangler, den sidste vilje. Det er OL og alle atleter vil give ALT, derfor er det ikke altid nok at ”give sit bedste”, der skal noget ekstra til. Det ekstra er der mange der ikke yder og så giver de i stedet omgivelserne skylden. Tag dog et nederlag som en del af det af dyrke idræt og lad undskyldningerne blive syd for grænsen – det er ulideligt at se og høre på.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Tillykke med fødselsdagen...

Idag er det Farfars fødselsdag, hurra hurra hurra.... Kære FarFar - tillykke med de 75 - det var da lidt af en kamp at nå så langt, men vi glæder os alle over at dagen kan fejres stille og roligt. Nu skal du bruge kræfterne på at blive i bedre form og for alt i verden være tålmodig - så tager vi den derfra. Os alle i Fredericia

Refleksioner efter en lang dag

Kommunikationsnedbrud….altså bare rent blog-indlægs-mæssigt. Jeg ved ikke hvor mange gange jeg har forsøgt mig med et blogindlæg med indhold – hvad enten det er regeringsomdannelsen, spritkørsel eller OL – men, ak, intet er der kommet på nær en bunke "kladder" der ikke egner sig ti offentliggørelse. En ting er at "Skitfisken" på Urban er gået i stå, hav værre er, at end ikke på familiebloggen formår jeg at opdatere dagligdagen, på den anden side: intet nyt…. Jer er ved at skrive på en roman…eller en novelle…et essay måske….og har formen…men intet indhold. Romanen sker gennem brevudvekslinger mellem to mænd, der har et eller andet fælles…men som de ikke kan tale om, men som de er "dømt" til at skrive om – for i det øjeblik noget skrives, reflekteres der –og derigennem opnår de en bevidsthed omkring de problematikker der har været igennem. Jeg ved bare ikke hvem der skal skrive sammen, hvad de har til fælles eller hvad de overhovedet skal skrive om