Gå videre til hovedindholdet

Stumper II musik og koncerter


Efter sidste uges gode oplevelse med Simple Minds, så gjaldt det i går den ”rigtige” koncert – Sting & Paul Simon i Odense.  Alene billetprisen tyngede forventninger – men til gengæld var pladserne også helt i top  - række ni! Det var lige før jeg kunne se rynkerne i Stings pande.

I min mangel på planlægning havde jeg brugt det meste af dagen på en halvflad cykel og 50 elever – på en 30 kilometer lang cykeltur – en god tur, men som også efterlod mig med en række ømme muskler og især bagdel. Lyspunktet var, at det var en sidde-ned-koncert.

jeg var hjemme lidt over 16 – og klokken 18 skulle vi være i Odense. Det er jo rart at  man kan komme til koncert uden at skulle til hovedstaden, 25 minutter på motorvejen og parkering ved Bilka – så bare 250 meter på sti, så er man ved koncertstedet. Nemt og hurtigt.

18.45 blev der åbnet ind til koncertsalen, inden da kunne man få lidt øl og merchandise – og som efterhånden rutinerede koncertgæster købte vi t-shirts (tradition, vi har vel 50) inden koncerten, for klog af skade ved vi, at bagefter skal ”alle” have. Vi fandt vores pladser – 9. række (!) og ventede en halv times tid inden showet startede. Christoffer var ikke den yngste og jeg var bestemt ikke den ældste. Det var et voksent publikum, og en del af gæsterne (ca. 5000 i alt) lignede også mere folk der var der af sociale årsagen end af musik-lyst, men pyt. 

19.35 startede bandet op og Sting gik på scenen med ”Brand new day”, og snart fulgte Paul Simon trop. Og så gik det ellers slag i slag. Det ene hit efter det andet, den ene gode udgave fulgte den næste. Efter et par fælles numre blev det til en Stingkoncert, med et mix af egne og (heldigvis) mange Police-numre. Han blev afløst af Simon med sit katalog, så lidt fælles, så lidt Sting etc. – og sådan fortsatte det i tre (3) timer, 32 numre – alle, hvert eneste fremført med perfekt lyd, et super godt store 18-mands band, vellyd og professionalisme som jeg aldrig har oplevet det før.

Sting har en fantastisk stemme, jeg var meget overrasket over den kraft der lå i den. Han kunne synes (og spille) de skarpe Police-numre, hans egne mere bløde (Christoffer kalder dem ”dame-musik) ballader og de klassiske Simon & Garfunkel hits. Sting har karisma og den erfaring 30 års musiksucces der gør ham til noget særligt som kunstner. Paul Simon har ikke samme gude-status, men hans musikalske back-katalog er også imponerende. Han er ikke nogen speciel stor sanger, han ligner en New-Yorker taget ud fra Seinfeld, men han formår at skabe vellyd og nydelse i sin musik. Der er naturligvis de æld-gamle klassikkere, Bridge over troubled water, Mrs. Robinson, Greensleaves – men især hans Gracelandnumre er formidable. Etniske, især afrikanske rytmer kombineret med amerikans song-writing tilsat humor og bid a la Woody Allen (Why am I soft in the middle when life is so hard…?) skabte det ene skønne nummer efter det andet. Jeg tror mange til koncerten blev overraskede over hans performance – den var sublim.

Sammen var de næsten musikguder. Alt var perfekt, og selv efter tre times uafbrudt musikalsk nydelse var der stadig numre jeg gerne ville have hørt – og jeg kunne være fortsat et par timer endnu. Klokken 23 var et slut. En besøg hos Burger King afsluttede en dag med øm ende og en fremragende koncert som jeg vil erindre godt om lang tid fremover.

Næste stop – indtil videre – er AD/DC på Roskilde til sommer. Så står den igen på lang kørtetur, fede mænd i sorte t-shirts, masser af øl og kø – men også en singalong-fest som ikke kan skabes bedre på Casino-bodega.

Koncerter vi har været til…

AC/DC – Parken & Hosens.
Coldplay – Parken
Bruce Springsteen – Parken
Rolling Stones – Horsens
Rammstein – Boxen, Herning
Prince – Herning, Femøren (2x), Skanderborg (Smukfest)
Joe Bonamassa – Posten, Sønderborg og Haderslev
Simple Minds – Posten
Peter Gabriel – Boxen
Sting & Paul Simon, Odense
Roger Waters (The Wall) – Parken (2 gange)

Kommentarer

  1. Madonna kommer også .. Det er da lige jer :-)

    SvarSlet
  2. Vi har faktisk overvejet det..., men så fik vi igen ilt til hjernen.
    Faktisk burde man opleve showet, men jeg tror vi springer over igen.

    SvarSlet
  3. Og ZZ Top i Forum ikke at forglemme...

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Tillykke med fødselsdagen...

Idag er det Farfars fødselsdag, hurra hurra hurra.... Kære FarFar - tillykke med de 75 - det var da lidt af en kamp at nå så langt, men vi glæder os alle over at dagen kan fejres stille og roligt. Nu skal du bruge kræfterne på at blive i bedre form og for alt i verden være tålmodig - så tager vi den derfra. Os alle i Fredericia

Refleksioner efter en lang dag

Kommunikationsnedbrud….altså bare rent blog-indlægs-mæssigt. Jeg ved ikke hvor mange gange jeg har forsøgt mig med et blogindlæg med indhold – hvad enten det er regeringsomdannelsen, spritkørsel eller OL – men, ak, intet er der kommet på nær en bunke "kladder" der ikke egner sig ti offentliggørelse. En ting er at "Skitfisken" på Urban er gået i stå, hav værre er, at end ikke på familiebloggen formår jeg at opdatere dagligdagen, på den anden side: intet nyt…. Jer er ved at skrive på en roman…eller en novelle…et essay måske….og har formen…men intet indhold. Romanen sker gennem brevudvekslinger mellem to mænd, der har et eller andet fælles…men som de ikke kan tale om, men som de er "dømt" til at skrive om – for i det øjeblik noget skrives, reflekteres der –og derigennem opnår de en bevidsthed omkring de problematikker der har været igennem. Jeg ved bare ikke hvem der skal skrive sammen, hvad de har til fælles eller hvad de overhovedet skal skrive om