Når man filosoferer om meningen med livet - og maden... |
Det er lidt underligt at friskbagt rugbrød bliver hurtigere tørt end brød der ikke er friskbagt… Når jeg køber et rugbrød hos bageren til 32,- kr., er det en nydelse at tage sig en rugbrødsmad, men hvis man så ønsker en klap-sammen med leverpostej inden man går i seng, er brødet tørt og kanterne nærmest skærer sig gennem kinderne. Når jeg til gengæld køber en pakke Kondi-Karl til 11,- kr., kan den stå åbnet i flere dage uden at kvaliteten forværres. Det er da et paradoks at noget der er friskt, bliver hurtigere dårligt end noget der ikke er friskt. Noget der er friskt burde da have mere tid til rådighed inden det bliver dårligt.
Så er der sikkert noget der vil argumentere for bedre smag, mere sundhed, bedre for ozonlaget, men det ændrer da ikke ved det faktuelle, at friskt bliver hurtigere ufriskt – på nær tomater fra Lidl. De må ganske enkelt være nano- eler botox-behandlede, for en tomat kan nærmest ligge månedsvis gemt under en peberfrugt (også fra Lidl) i bunden af køleskabet uden at ændre form eller smag. Det er lige før en dåse flåede tomater har kortere holdbarhed. Samme produkt hos Netto er så friskt, at det allerede er en smule råddent når man køber det.
Du har ret:)
SvarSlet