Gå videre til hovedindholdet

Lilla er det nye sort...


En fødseldagsweekend i København:

Lørdag morgen klokken 9 startede vi bilen (Christoffer og jeg) for igen at tage til hovedstaden for en koncertoplevelse. Denne gang var hovednavnet Prince, men denne gang var koncerten pakket ind som en festival over to dage med en række funkbands der spillede fra kl. 14 og frem til Prince klokken 20.

Turen derover gik smertefrit, hurra for gps og vi ankom til det bestilte vandrerhjem ved Bella Centeret. Da vi var der inden check-ind, måtte vi lade bagagen stå i bilen og få værelset når vi vendte tilbage fra koncerten. Vi valgte at gå til koncerten, en tur tværs over Amager på et par kilometer og ankom til Tiøren omkring kl. 13. Sammen med en masse andre lilla klædte blev vi lukket ind på pladsen kl. 14 – og straks derefter gik det første band på scenen. (Nikka Costa, en stor oplevelse foriøvrigt). Solen bagte nedover den skønne plads og musikken gjorde eftermiddagen til en god oplevelse.  Pladsen blev fyldt og vi havde fået en god plads ca. 50 meter fra scenen.

Prince gik på kl. 21.15. 20.000 var på plads, festen begyndte – det var perfekt. Efter ca. en times koncert så man en række streger på storskærmen, hvad var det? En ny effekt? og sekundet efterfandt vi ud af hvilke streger det var – det var skybrud. Oplevelsen var som at stå under en kæmpe bruser, tre sekunder så var man gennemblød, fuldstændig våd ind til knoglerne – ingen nåede at tage regntøj på – det stod bare ned, tykke fyldte stråler. Det var helt surrealistisk, lys, lyd, fest og så vand, vand, vand…Lys, lyd og storskærme gik bare ud, det blev mørkt – og naturligvis blev koncerten aflys – ikke en gæst kunne indvende noget som helst. I 5 cm. Regnvand og mudder forlod alle i særdeles god ro og orden pladsen – der var utroligt.

Stoffer og jeg var helt, helt våde – og i det våde tøj måtte vi gå de kilometer hjem – føj, det sjaskede, regnede og tordnede og underbukserne skarvede i skridtet, av… Vi ankom til vandrerhjemmet kl. 00.30, fik vores værelse, smed de våde, dampende klude, fyldte os med Snickers og light-Cola og så på hovedet i seng.

Trætte og klamme vågnede vi kl. 8, hoppede i næsten tørt tøj og tog morgenmad. Vi (jeg) overvejede om vi skulle tage hjem og sige ”det var det,,.,” Vi tjekkede ud og kørte hen til Rasmus for at aflevere noget post til Mikkel. Vores mobiler var mindre funktionsdygtige pga skybruddet, skarvemærkene ømme og skoene våde, vi var trætte og ømme efter den første lange dag. Hos Rasmus fik vi styrket os med et krus espresso og solen var begyndt at skinne. Det fik os til at vælge endnu en festivaldag, men vi ville ikke stå på pladsen hele dagen, så vi skulle have tiden til at gå lidt. Efter en tur i Fields, hvor vi købte tørre tshirts og fortærede en Whopper, kørte vi lidt rundt på Amager og endte ved Operaen – flot, flot. Solen var fremme, ikke varm, men tilpas nok til at vi ville bruge lidt mere tid i city. Vi kørte ind i city, parkerede bag botanisk have og tog en strøgtur. Butikkerne var åbne  og der var en del mennesker – det var hyggeligt og begyndt at blive lidt lunere. Skoene svuppede endnu, men vi risikerede ikke skyttegravsfødder mere…

Vi kom til festivalpladsen klokken 15 og Nikka Costa var igen på scenen. Vejret var lunt, pladsen nogenlunde tør igen og vi fandt en god plads. Ikke så tæt på scenen, men tørt og på en lille høj. Der satte vi os, nød solen der var brudt igennem og kom igen i koncerthumør. Klokken 20.15 gik Prince på scenen og fyrede op. Ikke mad sine store hits, men tung funk, det var fedt. Man spejdede til himlen, (nej, ingen skyer pyh), og showet fortsatte. Det blev bedre og bedre, tungere og tungre, hans hits blev mikset med funky groove, tung bas, vild guitar og et oplagt band. Det kørte uden pauser og uden hans normale mange og lande omklædninger, der var bare tempo og NPG (New Power generation). Efter næsten to timer kom ”purple rain”, vidunderligt spillet og alt pakket ind i lilla. Der blev afsluttet med en stort festfyrværkeri og Prince sagde farvel. Mange var i gang med at forlade pladsen, men de hardcore fans blev stående, vi ved hvad der sker. Fra mørket på scenen lød der ”do you want more?” – og så gik festen i gang igen. ”Kiss” for fuld drøn, fuld power, den fede ”housequake” hvor 20000 hopper i takt og endnu 40 minutters koncertjam. Efter næsten 3 timer var det slut, vi kunne have fortsat – men ak, klokken var over 23 – det var slut. Ud til bilen og med god fart hjem til Jylland.

Det var en god weekend. Lørdagens skybrud står som en oplevelse og koncerten søndag var den bedste jeg har oplevet – og vi har efterhånden været til nogle store koncerter. Jeg kan kun opfordre til at man undre sig selv de oplevelser af og til. Wauw.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Tillykke med fødselsdagen...

Idag er det Farfars fødselsdag, hurra hurra hurra.... Kære FarFar - tillykke med de 75 - det var da lidt af en kamp at nå så langt, men vi glæder os alle over at dagen kan fejres stille og roligt. Nu skal du bruge kræfterne på at blive i bedre form og for alt i verden være tålmodig - så tager vi den derfra. Os alle i Fredericia

Refleksioner efter en lang dag

Kommunikationsnedbrud….altså bare rent blog-indlægs-mæssigt. Jeg ved ikke hvor mange gange jeg har forsøgt mig med et blogindlæg med indhold – hvad enten det er regeringsomdannelsen, spritkørsel eller OL – men, ak, intet er der kommet på nær en bunke "kladder" der ikke egner sig ti offentliggørelse. En ting er at "Skitfisken" på Urban er gået i stå, hav værre er, at end ikke på familiebloggen formår jeg at opdatere dagligdagen, på den anden side: intet nyt…. Jer er ved at skrive på en roman…eller en novelle…et essay måske….og har formen…men intet indhold. Romanen sker gennem brevudvekslinger mellem to mænd, der har et eller andet fælles…men som de ikke kan tale om, men som de er "dømt" til at skrive om – for i det øjeblik noget skrives, reflekteres der –og derigennem opnår de en bevidsthed omkring de problematikker der har været igennem. Jeg ved bare ikke hvem der skal skrive sammen, hvad de har til fælles eller hvad de overhovedet skal skrive om