Gå videre til hovedindholdet

Tirsdag, med tid




En dejlig tirsdag morgen… solen skinner og lige nu ser dagen ganske overkommelig ud. Jeg har styr på de fleste aftaler og dagens, indtil nu, eneste større udfordring er, at få 6. klasse interesseret i vikingetiden. Vikingetiden – et emne der i den grad er blevet tærsket igennem i historiefaget fra 1. klasse til 6.klasse og videre fremover – det er som om hele den danske identitet og selvopholdelsesdrift er baseret på Harald Blåtand, Odin og de klichefyldte billeder af vikingeskibene. Faktisk har Christoffer også lige haft det som emne i 1.g – faktisk absurd, da kilderne altid er de samme – og fordi, vi i virkeligheden ikke kan bruge vikingetiden til andet en tilnærmelsen af statsdannelsen af Kongeriget Danmark. Så hellere næste, afsluttende, emne – kristendommens indførelse. Der er meget mere "kød" på, mere at forholde sig til og mere konfliktmateriale man kan forsøge at forholde sig til.



Det var rart med en forlænget weekend og det er lidt bekymrende at de Radikale overvejer at afskaffe St. Bededag – den er da ellers så hyggelig, men hvad gør man ikke for statsfinanserne… I næste uge er det så Kristi Himmelfart – og igen et par fridage – godt timet op til det sidste korte træk i skoleåret. Prøver og eksaminer er så småt i gang over det hele. Jeg skal have et it-hold op den 20. maj, for første gang, Lone er i fuld gang allerede med afgangsprøverne og Christoffer går vist også snart på læseferie. Caroline slipper i denne omgang, men næste forår er det hendes tur.



"Den græske tragedie" er fortsat IKKE forsidestof herhjemme. Det er blevet konstateret af Grækenland har fået tilsagn om støtte og at en statsbankerot er afværget – eller ikke et ord. Jeg forstår fortsat ikke hvorfor det er et så stort tema i Tyskland, måske fordi de skal betale? I det hele taget synes der at være indsat en særdeles tidlig agurketid i medierne. Regeringen forsøger med barnlige argumenter at vende skuden og befolkningen synes allerede indstillet på et regeringsskifte – det er bare et spørgsmål om tid. Begge fløje i Folketinget diskuterer flyvske (visionære?) økonomiske fremtidsplaner og meget lidt realpolitik vendes. Det er som om blokpolitikken for alvor er slået igennem – og enhver politisk diskussion er nu kun blevet et spørgsmål om for eller mod – ret ynkeligt faktisk, når nu netop samfundet bevæger sig mere om mere mod fleksibilitet og flere anskuelsesvinkler – det modsatte praktiseres i Folketinget.



Jeg vil nu gøre mig klar til dagens opgaver – "nette" mig lidt og så starte Golfen, tage en tur på landet – og bruge lidt tid på nogle oversete knægte.

Ha´ det så godt.

Kommentarer

  1. Interessant artikel, kulört og sikke et layout!

    SvarSlet
  2. Hvis man blogger fra Word 2007 og installerer en lille "dims", kan man beholde sine valgte skrifttyper - billederne sættes så ind når teksten er blevet blogget.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Tillykke med fødselsdagen...

Idag er det Farfars fødselsdag, hurra hurra hurra.... Kære FarFar - tillykke med de 75 - det var da lidt af en kamp at nå så langt, men vi glæder os alle over at dagen kan fejres stille og roligt. Nu skal du bruge kræfterne på at blive i bedre form og for alt i verden være tålmodig - så tager vi den derfra. Os alle i Fredericia

Refleksioner efter en lang dag

Kommunikationsnedbrud….altså bare rent blog-indlægs-mæssigt. Jeg ved ikke hvor mange gange jeg har forsøgt mig med et blogindlæg med indhold – hvad enten det er regeringsomdannelsen, spritkørsel eller OL – men, ak, intet er der kommet på nær en bunke "kladder" der ikke egner sig ti offentliggørelse. En ting er at "Skitfisken" på Urban er gået i stå, hav værre er, at end ikke på familiebloggen formår jeg at opdatere dagligdagen, på den anden side: intet nyt…. Jer er ved at skrive på en roman…eller en novelle…et essay måske….og har formen…men intet indhold. Romanen sker gennem brevudvekslinger mellem to mænd, der har et eller andet fælles…men som de ikke kan tale om, men som de er "dømt" til at skrive om – for i det øjeblik noget skrives, reflekteres der –og derigennem opnår de en bevidsthed omkring de problematikker der har været igennem. Jeg ved bare ikke hvem der skal skrive sammen, hvad de har til fælles eller hvad de overhovedet skal skrive om