Gå videre til hovedindholdet

Hov-hov ingen patter her…

Rammstein; Mehr (uddrag)

Ich brauche vieles und viel davon
Und nur für mich, nur für mich
Von allem was man haben will
Brauche ich zehnmal so viel
Ich werde nie satt, ich werde nie satt
Es ist besser, wenn man mehr hat

Was ich habe, ist mir zuwenig
Ich brauche viel, ich brauche ganz viel
Hab nichts zu schenken, wozu Verzicht?
Zwar bin ich reich, doch reicht das nicht
Bescheidenheit? Alles was recht ist!
Ich nehme alles, auch wenn es schlecht ist
Ich werde nie satt, ich werde nie satt
Es ist besser, wenn man mehr hat

Rammstein; Haifisch (uddrag)

Und der Haifisch, der hat Tränen
und die laufen vom Gesicht;
doch der Haifisch lebt im Wasser -
so die Tränen sieht man nicht.

In der Tiefe ist es einsam
und so manche Zähre fliest
und so kommt es, dass das Wasser
in den Meeren salzig ist.

Rammstein; Wienerblut (uddrag)

Komm mit mir, komm auf mein Schloss
Da wartet Spass im Tiefgeschoss
Leise, leise woll'n wir sein
Den Augenblick von Zeit befrei'n
Ja, das Paradies liegt unterm Haus
Die Tür fehlt zu, das Licht geht aus

Seid ihr bereit?
Seid ihr soweit?
Willkommen in der Dunkelheit
In der Dunkelheit

Keiner kann hier unten stören
Niemand, niemand darf uns hören
Nein, man wird uns nicht entdecken
Wir lassen uns das Leben schmecken
Und bist du manchmal auch allein
Ich pflanze dir ein Schwesterlein
Die Haut so jung, das Fleisch so fest
Unter dem Haus ein Liebesnest

Rammstein; Roter Sand (uddrag)

Eine Liebe ein Versprechen
Sagte ich komm zurück zu dir
Nun ich muss es leider brechen
Seine Kugel steckt in mir
Eine Liebe zwei Pistolen
Eine zielt mir ins Gesicht
Er sagt ich hätte dich gestohlen
Dass du mich liebst
Weiss er nicht

I disse dage får jeg ikke set ret meget tv – men jeg lytter til en masse musik mens jeg sidder ved den bærbare. Favoritterne for tiden er engelske Coldplay, danske Dickow, amerikanske Bonamassa – og så tyske Rammstein. De teutonske chok-eletronica-rockere med homo-erotiske og sadomaso-udtryksvis har på deres nyeste album "Liebe ist für alle da" begået en CD, der bare bliver bedre og bedre. Bag det hårde, og for mange frastødende, ydre bevæger der sig tekster der er fulde af betingelsesløs kærlighed, skarp samtidssatire og rørende ærlighed. Der leges med ord og vendinger og opfindes nye. "Fleischkanone" er bare et af dem. Jeg har nu hørt dem så mange gange, at jeg ikke mere hører "rocken", men hører god musik med indhold. Især efter at "Pussy" blev forbudt, begyndte jeg at dykke lide mere i teksterne – det kan jeg anbefale.

Pussy handler om sexualiseringen i samfundet og RS synger direkte om pik og kusse – og den censurerede video viser hvad der synges om – uden omsvøb. Naturligvis for meget for mange, der i stedet vælger at zappe om på MTV. Netop MTV, de unges talerør viser en masse videoer der er mere udfordrende en RS – men hvor pikkene og kusserne er "skjult" af untratyndt stof – der lader en ane….aha.

Det er f.eks Lady Gaga, mande-kvinden fra New York, der megahitter. Jeg ser ofte hendes video i forventning om at se noget af det frække – hvad enten det er det ene eller anden, men skuffes gang på gang. Også Beyonce – en superskøn sort diva er så nøgen i sin video uden den mindste antydning af kønsdele, lige som den venezuelanske smidige poptrold, Shakira, der er så bøjelig og tydelig i sit kropssprog af porno er unødvendigt og ikke mindst Britney, der efter sin skolepigesex-periode nu er nøgen i videoerne – altså igen uden nogle kropsdele der ses – selvom alt ses. Stakkels teens der står overfor deres debut og opdager, at der findes sgu mere end det de kender fra MTV. Og RS – tja, de viser det bare som det er – og forbydes, sådan er vores ny-victorianske moralkodex i 2010 – hurra for 70´ernes bare bryster.

Kommentarer

  1. Her har vi grunden til at jeg af og til faktisk er glad for,at du er min bror:)

    SvarSlet
  2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  3. mange tak i lige måde...

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Tillykke med fødselsdagen...

Idag er det Farfars fødselsdag, hurra hurra hurra.... Kære FarFar - tillykke med de 75 - det var da lidt af en kamp at nå så langt, men vi glæder os alle over at dagen kan fejres stille og roligt. Nu skal du bruge kræfterne på at blive i bedre form og for alt i verden være tålmodig - så tager vi den derfra. Os alle i Fredericia

Refleksioner efter en lang dag

Kommunikationsnedbrud….altså bare rent blog-indlægs-mæssigt. Jeg ved ikke hvor mange gange jeg har forsøgt mig med et blogindlæg med indhold – hvad enten det er regeringsomdannelsen, spritkørsel eller OL – men, ak, intet er der kommet på nær en bunke "kladder" der ikke egner sig ti offentliggørelse. En ting er at "Skitfisken" på Urban er gået i stå, hav værre er, at end ikke på familiebloggen formår jeg at opdatere dagligdagen, på den anden side: intet nyt…. Jer er ved at skrive på en roman…eller en novelle…et essay måske….og har formen…men intet indhold. Romanen sker gennem brevudvekslinger mellem to mænd, der har et eller andet fælles…men som de ikke kan tale om, men som de er "dømt" til at skrive om – for i det øjeblik noget skrives, reflekteres der –og derigennem opnår de en bevidsthed omkring de problematikker der har været igennem. Jeg ved bare ikke hvem der skal skrive sammen, hvad de har til fælles eller hvad de overhovedet skal skrive om