Gå videre til hovedindholdet

reflektioner i september


Nu nærmer vi os igen den 11.september – denne gang et lille jubilæum, den 10. årsdag for en af de mest opsigtsvækkende og samfundsomvæltende terroranslag nogensinde.  Jeg vil frem til10.årsdagen forsøge at reflektere over de oplevelser og konsekvenser det fik for os som demokratiske samfundsborgere anno 2011.

Jeg kom hjem fra skole og tændte, som altid, for fjernsynet – og så, at der var ”breaking news”, et fly var styrtet ind i et tvillingetårnene og det brændte. Det var virkelighed og ikke en katastrofefilm fra 74 med Paul Newman i sin ringeste præstation, det var mareridtet i virkeligheden. Og for at det ikke skulle være nok, så man endnu et fly brase ind i det andet tårn – hvad skete der lige?

Det var ikke uheld, det var ikke tilfælde, det var helvede på jorden. Vi sad klistret til skærmen, flammerne stod ud, mennesker vinkede fra vinduerne og himlen blev fyldt med papir og dokumenter der blev hvirvlet rundt af den kraftige varme.

Det værste jeg nogensinde har set var, da det første tårn styrtede sammen. Det gik så hurtigt, det gik så forbandet langsomt, implosionen var nærmest i slow-motion, en gigantisk støvsky tegnede sig på himlen. Chok, intet mindre. Nummer to styrtede kort efter. Så var der også meldingerne om Pentagon, det Hvide Hus og et flystyrt i Nem Jersey.

Billeder af mennesker pakket ind i centimeter tykt støv, mennesker i chok, brandfolk i kamp med panikken – kaos og orden på samme tidspunkt. TV-mediet havde ”the greatest story ever told”, så tæt på at det gjorde ondt, selv foran skærmen i det lille Kongerige langt, langt borte.

Og lige nu sidder jeg og tænker… hvordan var det før den 11. september 2001?

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Tillykke med fødselsdagen...

Idag er det Farfars fødselsdag, hurra hurra hurra.... Kære FarFar - tillykke med de 75 - det var da lidt af en kamp at nå så langt, men vi glæder os alle over at dagen kan fejres stille og roligt. Nu skal du bruge kræfterne på at blive i bedre form og for alt i verden være tålmodig - så tager vi den derfra. Os alle i Fredericia

Refleksioner efter en lang dag

Kommunikationsnedbrud….altså bare rent blog-indlægs-mæssigt. Jeg ved ikke hvor mange gange jeg har forsøgt mig med et blogindlæg med indhold – hvad enten det er regeringsomdannelsen, spritkørsel eller OL – men, ak, intet er der kommet på nær en bunke "kladder" der ikke egner sig ti offentliggørelse. En ting er at "Skitfisken" på Urban er gået i stå, hav værre er, at end ikke på familiebloggen formår jeg at opdatere dagligdagen, på den anden side: intet nyt…. Jer er ved at skrive på en roman…eller en novelle…et essay måske….og har formen…men intet indhold. Romanen sker gennem brevudvekslinger mellem to mænd, der har et eller andet fælles…men som de ikke kan tale om, men som de er "dømt" til at skrive om – for i det øjeblik noget skrives, reflekteres der –og derigennem opnår de en bevidsthed omkring de problematikker der har været igennem. Jeg ved bare ikke hvem der skal skrive sammen, hvad de har til fælles eller hvad de overhovedet skal skrive om