Gå videre til hovedindholdet

Kan man ønske sig mere?

Spanien og Italien, den nuværende og den falmede fodboldgigant i et vitalt opgør for dem begge - og med et slutresultat der var forudsigeligt. Man kunne have frygtet at det uafgjorte resultat kunne være resultatet af en "aftale", men når man så kampen, var det tydeligt at intet var aftalt.

Spanien, verdens bedste fodboldhold, forsvarende wm og em- mestre, med et hav af spillede i truppen, der hver især kunne vare verdensstjerner på alle andre hold, i en opstilling uden regulære angribere, af nød eller taktik? Italien, et hold plaget at manglende resultater siden wm i Tyskland, et fodboldnation uden internationale tophold, og en lige uden store stjerne - ville de kunne skabe noget?

Det er ubestridt den bedste kamp ved dette em indtil nu. En vidunderlig matchning mellem de elegante, spillede spaniere og den gode italienske taktisk forståelse. Spanien startede som vanligt, men Italien formåede at bruges deres fysik og som noget nyt, hele holdet arbejdede benhårdt for hinanden.Ikke en eneste italiensk spiller med stjernenykker, alle fightede og hold det taktiske oplæg, der til forveksling lignede det danske mod Holland. Mød modstanderen højt, luk rummet mellem kæderne og forsvar alle mand om nødvendigt. Oveni så det godt ud. Spanien spiller smuk fodbold, men det er et problem at de har så mange fantastisk boldspillede. Det går hen og bliver lidt in-aktivt, for meget elegance og for lidt effektivitet. Når man så heller ikke  har en skrap angriber, så kommer tankerne tilbage til Barcelonas kamp mod Chelsea i CL.

Det var en kamp mellem to hold der spillede hårdt, men fair, som brugte alle de kompetencer de har og som gang på gang viste tekniske lækkerbidskener, om det så bare var tæmninger. jeg elsker Spansk fodbold, men også det italienske, især når de spiller som idag. Spanien var tættest på og have kampen varet 10 minutter mere havde de scoret, men uafgjort er vel i orden. Hvis Italien som tidligere er langsomme startere, må de efter dagens kamp gælde som favoritter til titlen.


*****(5) stjerner - moderne fodbold på højt teknisk og taktisk niveau.Sådan skal en fodboldkamp være.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Tillykke med fødselsdagen...

Idag er det Farfars fødselsdag, hurra hurra hurra.... Kære FarFar - tillykke med de 75 - det var da lidt af en kamp at nå så langt, men vi glæder os alle over at dagen kan fejres stille og roligt. Nu skal du bruge kræfterne på at blive i bedre form og for alt i verden være tålmodig - så tager vi den derfra. Os alle i Fredericia

Refleksioner efter en lang dag

Kommunikationsnedbrud….altså bare rent blog-indlægs-mæssigt. Jeg ved ikke hvor mange gange jeg har forsøgt mig med et blogindlæg med indhold – hvad enten det er regeringsomdannelsen, spritkørsel eller OL – men, ak, intet er der kommet på nær en bunke "kladder" der ikke egner sig ti offentliggørelse. En ting er at "Skitfisken" på Urban er gået i stå, hav værre er, at end ikke på familiebloggen formår jeg at opdatere dagligdagen, på den anden side: intet nyt…. Jer er ved at skrive på en roman…eller en novelle…et essay måske….og har formen…men intet indhold. Romanen sker gennem brevudvekslinger mellem to mænd, der har et eller andet fælles…men som de ikke kan tale om, men som de er "dømt" til at skrive om – for i det øjeblik noget skrives, reflekteres der –og derigennem opnår de en bevidsthed omkring de problematikker der har været igennem. Jeg ved bare ikke hvem der skal skrive sammen, hvad de har til fælles eller hvad de overhovedet skal skrive om