Gå videre til hovedindholdet

Mange forkerte træner-valg

Det er naturligvis altid en god ide at tage udgangspunkt i eget spil når man skal møde en modstander ved EM - og oftest også bedst udtage de spillere der passer bedst til eget udgangspunkt. Men hvis eget udgangspunkt er "gefundenes fressen" for modstanderen, kunne man så ikke se bort fra egne principper? Kig bare på Holland, der i deres udforudsigelighed er meget forudsigelige og dermed også en "nem" modstander.

Til kampen mod Portugal var oplægget fra DK det samme som mod Holland. Boldbesiddelse, mange berøringer, temposkift og brug af offensive backs. Det virkede mod Holland (DK vandt da....), men derfor mener jeg ikke at det var den rigtige taktik mod Portugal. For den måde at spille på er nøjagtigt den måde Portugal er vant til at spille. De bruger temposkiftet, de bruger fløjene og de bruger mange berøringer - så den måde Danmark spillede på passede nøjagtigt til deres spillemåde, altså ingen overraskelser og ingen taktiske udfordringer. Da Portugiserne så er bedre til det, kom den danske midtbane hurtigt under pres, der lagde pres på det danske forsvar, så de offensive backs ikke kunne komme frem over stepperne - og DK blev et tandløst og ufarligt hold. Især manglen på gode definsive backs gjorde udslaget, ikke mindst ved den sidste scoring, hvor Poulsen, der er en god offensiv back, gjorde sig lille (!!!) frem for at fylde noget i forsvaret.

Så er der spillervalget. Dennis Rommedal går ud med en alibi-skade og afløseren, den unge Mikkelsen, viste sig at være et meget bedre valg - men MO (Morten Olsen) har holdt fast i Rommedal i over 120 kampe, også slvom han de seneste to år ikke har præsteret. Hvis Mikkelsen havde fået chancen fra start, havde DK været farligere gennem hele kampen. Det samme om backen Poulsen, der er ganske god, men ikke definsivt. Han burde have været erstattet af Silberbauer, der måske ikke kan slå flotte indlæg, men som til gengæld smadrer bolden op på tribunen om nødvendigt. På midtbanen blev Ziemling skadet,naturligvis, men han var alligevel ikke det rette valg. Han er tung og langsom og blev mest brugt som kegle så længe han var på banen. Afløseren fra FC Midtjylland var desværre ikke ret meget bedre, men det siger lidt om kvaliteten i truppen. MO viste sig igen som en handlingslammet træner - og igen som udslagsgivende til et nederlag.

Derfor er det naturligvis ekstra ærgeligt at tabe en kamp man kunne have vundet nemt. Hvis Danmark havde spille mere frem og mere direkte, var målene jo kommet af sig selv. Bendtners to mål var perler og han havde lavet det tredje hvis spillet havde været dertil. Oveni kom der en masse personlige fejl der bare ikke må ske og uanset modstandernen, var det blevet til et nederlag. MO er stort fan af Hollandsk fodbold og spillestil og det er den han kopierer (påstår han) - dette EM er vel mere end et fingerpeg om, at den spillestil er passe.

Sejr mod Tyskland kan give videre deltagelse, men det tror jeg ikke på kan lade sig gøre. Det danske team har forspildt en enestående chance - dels på uformående, men især på taktisk forkerte principper. Mon ikke det er tid til et trænerskifte?

5 stjerner for; mange mål og Bendtner (og udsigten til at MO kvitter jobbet)

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Tillykke med fødselsdagen...

Idag er det Farfars fødselsdag, hurra hurra hurra.... Kære FarFar - tillykke med de 75 - det var da lidt af en kamp at nå så langt, men vi glæder os alle over at dagen kan fejres stille og roligt. Nu skal du bruge kræfterne på at blive i bedre form og for alt i verden være tålmodig - så tager vi den derfra. Os alle i Fredericia

Refleksioner efter en lang dag

Kommunikationsnedbrud….altså bare rent blog-indlægs-mæssigt. Jeg ved ikke hvor mange gange jeg har forsøgt mig med et blogindlæg med indhold – hvad enten det er regeringsomdannelsen, spritkørsel eller OL – men, ak, intet er der kommet på nær en bunke "kladder" der ikke egner sig ti offentliggørelse. En ting er at "Skitfisken" på Urban er gået i stå, hav værre er, at end ikke på familiebloggen formår jeg at opdatere dagligdagen, på den anden side: intet nyt…. Jer er ved at skrive på en roman…eller en novelle…et essay måske….og har formen…men intet indhold. Romanen sker gennem brevudvekslinger mellem to mænd, der har et eller andet fælles…men som de ikke kan tale om, men som de er "dømt" til at skrive om – for i det øjeblik noget skrives, reflekteres der –og derigennem opnår de en bevidsthed omkring de problematikker der har været igennem. Jeg ved bare ikke hvem der skal skrive sammen, hvad de har til fælles eller hvad de overhovedet skal skrive om