Gå videre til hovedindholdet

Uber alles....

Tyskland var favoritter og der levede de op til. Grækenland var "underdogs" - og det levede de i høj grad ned til.

Det var som om at grækerne havde set kampen mellem DK og Tyskland og tænk, fed dansk taktik, det gør vi også.Tyskerne havde set samme kamp og tænkt, fedt, det gør vi igen. Kampen var forudsigelig og begge hold gjorde nøjagtigt som forventet. Hvorfor grækerne vælger at være så passive er mig en gåde. Det gav tid og plads til den tyske midtbane, der bare kværnede løs og med det mål der naturligt måtte følge. Grækernes mål tændte et håb, der dog hurtigt og eftertrykkeligt blev kvast under en tysk støvle - det var helt fortjent. 

Jeg synes stadig at Tyskland bruger for meget energi på ingenting - og det kan blive dyrt i semifinalen, på den anden side har de endnu ikke vistfuldt potentiale, så titlen er tæt på. Grækenland burde ikke være kommet videre for indledende, dertil er deres spil for simpelt og enfoldigt - selv i Grækenland sker miraklerne i med tre dages mellemrum. Ud med dem.

Mange tyskere kan sikkert ikke forsåt hvorfor de stadig ikke er populære i andre lande. Mange kan ikke forsåt at krigen stadig kaster sin skygge over dem.... Fejl. Det har intet med 2. vk. at gøre. Det har noget med dannelse og pli at gøre - personificeret af Mrs. Merkel herself, der højst upassende valgte at deltage i kampen Grækenland. Fuldstændig mangel på situationsfornemmelse - også selvom det bare er sport. Det var en provokation når man ved hvordan forholdet mellem Tyskland og Grækenland er for tiden. Jeg kom til at tænke på den epsiode, hvor Hitler inviterer Tjekkiets præsident til Berlin og modtager ham i Rigskancelliet, hvor man gør alt for at ydmyge den gamle politiker. Det var ren populisme damen forsøgte sig på - og endnu engang ryster Europa på hovedet og tænker; "ak, de tyskere, de lærer det aldrig."

4 stjerner for håbet om sejr til grækerne og de ualmindeligt flotte tyske scoringer. 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Tillykke med fødselsdagen...

Idag er det Farfars fødselsdag, hurra hurra hurra.... Kære FarFar - tillykke med de 75 - det var da lidt af en kamp at nå så langt, men vi glæder os alle over at dagen kan fejres stille og roligt. Nu skal du bruge kræfterne på at blive i bedre form og for alt i verden være tålmodig - så tager vi den derfra. Os alle i Fredericia

Refleksioner efter en lang dag

Kommunikationsnedbrud….altså bare rent blog-indlægs-mæssigt. Jeg ved ikke hvor mange gange jeg har forsøgt mig med et blogindlæg med indhold – hvad enten det er regeringsomdannelsen, spritkørsel eller OL – men, ak, intet er der kommet på nær en bunke "kladder" der ikke egner sig ti offentliggørelse. En ting er at "Skitfisken" på Urban er gået i stå, hav værre er, at end ikke på familiebloggen formår jeg at opdatere dagligdagen, på den anden side: intet nyt…. Jer er ved at skrive på en roman…eller en novelle…et essay måske….og har formen…men intet indhold. Romanen sker gennem brevudvekslinger mellem to mænd, der har et eller andet fælles…men som de ikke kan tale om, men som de er "dømt" til at skrive om – for i det øjeblik noget skrives, reflekteres der –og derigennem opnår de en bevidsthed omkring de problematikker der har været igennem. Jeg ved bare ikke hvem der skal skrive sammen, hvad de har til fælles eller hvad de overhovedet skal skrive om